LOADING

Type to search

Élem

5 jel, hogy partnered komolyan gondolja a kapcsolatokat

Share

Nőként sokszor meg vagyunk győződve arról (főleg a kapcsolatunk elején), hogy a párunk nem annyit gondol bele az egészbe, mint amennyit mi. Sokszor azt hisszük, hogy a partnerünk nem szeret minket viszont annyira, mint ahogy mi őt. Sokszor esünk ebbe a hibába, pedig rengeteg árulkodó jel bizonyíthatja, hogy ez egyáltalán nincs így. Sőt! Jöjjön most 5 jel, amit ha tapasztalsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy a párod is komolyan gondolja a kettőtök között létrejött kapcsolatot.

1. Mindenekelőtt téged és a kapcsolatodat helyezi előtérbe

Nem kell a partnerednek mindenben állandóan alkalmazkodni hozzád, és közben elfeledkezni magáról, a családjáról vagy a barátairól, de a prioritások fontosak egy kapcsolatban. Amikor kapcsolatba lépsz, akkor annak végső soron partnerségnek kell lenni. Ha mindketten fektettek energiát abba, hogy egyszerre adtok és tesztek erőfeszítést, akkor az nagyon pozitív dolog. Ha a párod prioritási listájának az elején vagy, akkor jó helyen tartotok. Ha folyamatosan elhanyagol és más dolgokat helyez előtérben, akkor azt észre fogod venni.

2. Folyamatosan bíztat és támogat

A családod és a barátaid támogatnak téged, de mindenekelőtt a párodnak is támogatni kell téged. Nem anyagi segítségről van szó ebben az esetben, hanem mentális és érzelmi támogatásról. Ha az időd nagy részét egy személlyel töltöd, aki nem hajlandó melletted lenni 100%-osan akkor érdemes feltenni a kérdést: megéri ez a kapcsolat az energiát? A partnerednek éreztetnie kell veled, hogy bármire képes vagy az életben. Még az olyan helyzetekben is melletted kell lennie, amikor garantáltan el fogsz bukni.

3. Közli a szándékait

Hónapokig (vagy évekig) jársz valakivel, és fogalmad sincs, merre tartasz/tartotok? Ez bizony nem jó. Ha úgy érzed, hogy a kapcsolatotoknak nincs csúcspontja, nincsen mélypontja és sokszor inkább csalódott vagy, akkor érdemes elgondolkodni. Ha a párod képes arra, hogy elmondja és felvázolja neked a távlati terveit, és ugyanaz a célja egy kapcsolatban, mint neked, akkor ez jó jel. Ha tudjuk mik a céljaink egyénileg, és közösen is, akkor annak a kapcsolatnak van jövője.

4. Soha nem kerüli meg a véleményedet

Carl Nassar pszichológus  szerint: „Amikor úgy érezzük, hogy megértenek bennünket, megmutatjuk másoknak valódi énünket – hibáinkat és minden mást. Ilyenkor nagyobb valószínűséggel lesznek sebezhetőek és őszinték velünk. Ez segít mélyebb szinten kapcsolódni, és javítva kapcsolataink minőségét.”

Nincs is annál jobb, ha valaki olyan mellett ülsz, aki kitárja eléd a legmélyebb titkait, és a legsötétebb gondolatait, és amikor te mondod el ugyanezeket, akkor nem ítélkezik. Persze mindent nem is kell, és nem is lehet megérteni, de az, hogy mindig meghallgatjátok egymást, és kikéritek a másik véleményét, az nagyon fontos alap pillére egy kapcsolatnak. Amikor a partnered teljes mértékben megbízik benned és megosztja a mélyebb gondolatait, és nem kerüli meg a véleményedet akkor biztos lehetsz a kapcsolatotok jövőjében.

5. A mindennapjaid részévé válik

Vannak az ember életében olyan kapcsolatok, amikor együtt vagytok, de a nap végén mindig a saját dolgaidat csinálod, és egyedül térsz aludni. Ez nem egy mély kapcsolat. Amikor kialakul a mélyebb kötődés, akkor a legjobb barátjai is lesztek egymásnak. Együtt jártok bevásárolni, vécépapírt és fogkrémet vesztek, és panaszkodtok, hogy felmentek az ára. Beszéltek az életről, a jövőről, és arról, hogy mit terveztek közösen. Ha egymás mindennapi életeteknek a részévé váltok, az egy nagyon erősen felépített alap. Ha együtt élitek az életeteket, együtt fejlődtök, tanultok és ami a legfontosabb: szeretitek és egymást választjátok naponta, annál nincs erősebb dolog.

Ezt olvastad már?

13 igazság a párkapcsolatokról, amiről senki sem beszél

 

 

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *