LOADING

Type to search

Lakom

10 ötlet, hogy felfrissítsd az otthonod idén tavasszal!

Share

Légy merész a színekkel, rendezd át a bútorokat, vagy válassz olcsó lehetőségeket!

Viszlát sötét színek; helló lágy anyagok és világos tónusok. Talán a tavaly oly népszerű szürke színpalettát, most te is lecseréled türkiz vagy a sárga árnyalatokra.

A világjárványhoz kapcsolódó korlátozások megváltoztatták azt, ahogyan az emberek látják és használják otthonaikat. A legtöbben frissességre és minél világosabb térre vágyunk, és mivel annyi időt töltöttünk el otthon a járvány idején, rájöttünk, mire van szükségünk, mit szeretünk és mit nem. Szerencsére otthonunk felfrissítése nem több, mint egy egyszerű és megfizethető barkácsprojekt…

1. Próbáld meg átrendezni!

Otthonunk különböző tereinek átrendezése – a bútoroktól a fényképekig klasszul felfrissítheti a teret. Lehet, hogy az étkezőszekrény működhetne a hálószobában a televízió alatt, megfelelő tárolóhelyet biztosítva. Először gondolkozzunk ehhez hasonló teljesen költségmentes ötletekben.

2. Fektess be merész színekbe és mintákba!

Azonnal nagy változást hozhat, ha színeket adunk a helyiséghez. A szín megváltoztathatja a helyiség hangulatát. Ha például szereted a lilát, találd meg a módját, hogy becsmpészd valahogy az otthonodba.

Fotó: Laurence Katz/unsplash.com

3. Válassz néhány új párnahuzatot!

A párnák elhelyezése egy nagyon egyszerű módja annak, hogy színfoltot adjunk a helyiségnek. Nem kell teljesen egyezőnek lenniük, csak keverj össze egy kockás párnát mondjuk egy virágos párnával. Nem kell feltétlenül a mintákra koncentrálni, klassz hatást érhetünk el különböző anyagok kombinálásával is.

4. Gyors tapétacsere.

Egy tapéta viszonylag olcsó módja annak, hogy látványosan megváltoztassuk a teret. Több ezer lehetőség közül választhatunk, könnyedén és gyorsan frissíthetünk egy hangsúlyos falat vagy egy kis helyiséget eltávolítható tapétával.

Fotó: Dan Gold/unsplash.com

5. Világosítsd a teret fényekkel!

A fények meghatározzák a szoba hangulatát. Elsősorban nem az intenzitásról van szó, hanem a sötét sarkok megvilágításáról. Használjunk réteges világítást: például asztali és állólámpákat a mennyezeti lámpák kiegészítéseként, vagy válasszunk valamilyen stílusos csillárt.

6. Gyerünk ki a szabadba vagy legalább hozzuk be a természetet!

A növények és a vágott virágok színt és élénkséget kölcsönöznek a helyiségnek. A növények emellett kiszűrik a méreganyagokat és oxigént bocsátanak ki. Még ha nincs is zöld vénád, biztos, hogy találsz olyan növényt, ami elég igénytelen, mint például egy kaktusz. Érdemes számításba venni a gyógynövényeket is, amelyek kis helyen is képesek növekedni.

Fotó: cowomen/unsplash.com

7. Cseréld le a függönyöket!

Az egész teret gyorsan megváltoztathatod, ha lecseréled a függönyöket. A téli huzatot felfogó, nehéz függönyök tavasszal már túlságosan meleg hatást keltenek. Gondolkozz fehér vagy pasztell színekben, anyagokban pedig vászonban vagy mosható pamutban.

8. Kárpitozz újra!

A puha bútorok cseréje a legkönnyebb és leggazdaságosabb. Ezért úgy is újravarázsolhatjuk az otthonunkat, ha az étkezőszékek ülő- és hátpárnáit áthúzzuk vagy néhány fotelt átkárpitozunk.

Fotó: Amanda Vick/unsplash.com

9. Indulj el a művészi úton.

A művészet segít, hogy otthonodban is kifejezhesd a személyiségedet. Találd ki, hogy melyik művészeti stílus áll hozzád a legközelebb, és vásároljon eredeti műalkotásokat, amellyel a művészt is támogatod, vagy ha nem akarsz sok pénzt költeni, akkor számos online forrást találsz, ahol printeket vásárolhatsz. De akár magad is elkészítheted saját műalkotásodat…

10. Fektess be új asztali kijelzőkbe.

Készíts asztali dekorációt virágokkal. Vedd elő a vázákat, szedd le az étkezőasztalt, és díszítsd az asztalt levágott ágakkal, virágokkal vagy akár színes üveggel.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *