LOADING

Type to search

Inspiráció

Ne legyen bűntudatod azért mert azt teszed, ami neked a legjobb…

Share

Ne legyen bűntudatod azért, mert kiiktattad az életedből a mérgező embereket. Még akkor is, ha szereted őket és egykor szép pillanatokat éltél át velük. Eljön az a pont, amikor már csak a múlt tart össze titeket, az emlékek azonban kevesek egy kapcsolat jó működéséhez.

Bár te vagy az a személy, aki véget vet a kapcsolatnak, nem a te hibád, hogy idáig fajult. Sőt, igazából senki sem hibás. Egyszerűen arról van szó, hogy a kapcsolódásoknak van lejárati ideje. Ahogy fejlődsz, emelkedsz, egyre tisztábban rálátsz arra, hol szökik el az energiád – vagy épp: hol lopják el!

Mert bizony a mérgező emberek pontosan ezt teszik. Elszívják az erődet, és parlagon hagynak. Szóval ne érezd rosszul magad azért, mert kimondod: elég volt. Ennek így kell lennie. Hiszen magadat kell az első helyre tenned.

És ez nem rossz!

Sőt, épp ellenkezőleg!

Valójában, ha jobban belegondolsz, a mentális egészségedről van szó. A döntéseid felzaklatnak másokat? Na, és ha nem hozod meg őket? Lehet, hogy másoknak így lesz jó, de téged továbbra is mérgez a változatlan helyzet.

Törődj magaddal annyira, hogy tiszteletben tartod az igényeidet.

Soha nem szabad feláldoznod a mentális egészségedet másokért. Aki igazán törődik veled, az nem is várja el ezt. Egyszerűen nem mehetünk tönkre senki kedvéért. Meg kell ezt értenünk, meg kell ezt látnunk mielőtt késő lesz.

Ne legyen bűntudatod azért, mert a saját boldogságod számodra a legfontosabb. Nem arról van szó, hogy nem kell törődni másokkal… Dehogy! Mindössze arról, hogy ha te jól vagy, akkor szívből, jó érzésekkel tudsz másoknak is segíteni.

Viszont, ha nem vagy jól, akkor a törődésed minősége sem tud emelő és pozitív lenni. Hiszen te magad vagy negatívban vagy épp nullánál. És ugyan ki akarhatja, hogy feláldozd magad érte? Egy mérgező ember, igen. És itt körbeért a történet: el lehet gondolkodni azon, hogy van-e szükséged olyanra, aki nem veszi figyelembe a te jóllétedet.

Nem kell udvariaskodni, hogy megőrizd a békét. Nem kell úgy tenni, mintha oké lenne a mártírkodás. Mert nem az.

Tarts tiszteletben másokat, persze, de mindemellett tartsd tiszteletben magadat. Ne habozz lépéseket tenni a saját boldogságod érdekében – még akkor se, ha lesznek olyan emberek, akiknek ez nem fog tetszeni.

Az életed még mindig a tiéd. Te döntesz.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *