LOADING

Type to search

Élem

6 modern módszer az aromaterápia bevezetésére az otthonodban és életedben

Share

Noha csak az 1920-as évek végén kapta meg a nevét, az aromaterápia évezredek óta létezik. Az emberek az egyensúly, a nyugalom és a harmónia érzésének elősegítésére, valamint a jó illat megteremtésére használják az illóolajok funkcióit, amit így aromaterápiának nevezünk. Bár a hagyomány több ezer éves, számos modern módszer az illatozó olajok előnyének kihasználnásáról csak néhány évtizede került a köztudatba. Most megosztunk néhány olyan módszert, amellyel az aromaterápiát te is a mindennapjaid részévé teheted javítva ezzel a testi és lelki békéd.

Illóolajok

A különféle olajok, köztük a citrom, a lucfenyő, a borsmenta, a grapefruit és a teafa, frissítő és antibakteriális tulajdonságaiknak köszönhetően kiválóak a tisztításhoz.

Olajégetők

Az olajégetők nagyszerű választása annak, hogy megtöltsünk egy teret vagy szobát illatokkal. Amikor a gyertyát meggyújtják az olaj alatt, az felmelegíti az olajat, és felszabadítja az illatokat, amiket belélegezve szinte újjászületünk.

Aromaterápiás diffúzor az Olis Cupboardtól

Aromaterápia stílusosan

Tartsd mindig magadon a kedvenc olajodat ezekkel a diffúzoros ékszerekkel. Egyszerűen csak cseppents néhány csepp illóolajat az ékszer köveibe, és élvezd az adott illat előnyeit egész nap.

Illóolaj diffúzor nyaklánc a The Lava Collection -től

Pálcás diffúzorok

Egy másik módja annak, hogy élvezd a kedvenc illóolajaidat az egy pálcás diffúzor. Vásárolhatsz előre kevert olajokat, amelyekhez fából vagy szénből készült diffúzorrudak tartoznak, vagy kísérletezhetsz saját keverékeddel, és elkészítheted saját diffúzorodat olyan anyagokból, amelyek valószínűleg már vannak otthon.

Pure Collection diffúzor a West Elm– től

Diffúzor kövek

A nád nélküli diffúzorok mindenféle stílusban megtalálhatók, és különféle anyagokból készülnek. A legtöbbjük egy lapos kővre hasonlít, és csak rá kell csepegtetünk az illóolajból és máris élvezhetjük az illat nyugtató, vagy éppen felpezsdítő hatását.

Aromaterápiás okostelefonos alkalmazás

Miután túl sokáig érzünk egy illatot, elkezdjük tapasztalni az “illatfáradtságot”. Ilyenkor az illatreceptoraink telítődnek a szaggal és nem továbbítják az illatinformációkat az agyunkba. A Cyrano by Onotes alkalmazás kiküszöböli az illatfáradtságot azzal, hogy testreszabható illatprofilokat állíthatunk be rajta. Ezek néhány percenként váltanak az illatok között, így nem szokjuk meg az éppen aktuálist, és az agyunknak mindig újdonságként hat egy-egy illat.

Forrás: Cyrano

Ezt is olvasd el!

Stresszoldó illatok, hogy testben és lélekben is jól érezd magad – mondjuk, hogy mi, mire jó!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *