LOADING

Type to search

Inspiráció

Ne legyél valaki tartalék terve!

Share

Tartalék tervnek tekint téged? Egy olyan nőnek, akit várólistára tehet? Ideje, hogy elengedd őt. Nem érdemel meg téged. És soha nem is fog…

Ne rohanj a karjába, amikor este tízkor spontán üzenetet küld neked. Butaság lenne azt hinni, hogy még ebben a késői órában is rád gondol, és ez milyen fantasztikus. Valójában csak arról van szó, hogy több terve is meghiúsult és leemel a polcról.

Azelőtt napokig feléd sem nézett. Nem válaszolt az üzenetekre, elmulasztotta a hívásokat. Most meg hirtelen itt terem, mert szüksége van rád.

Nem számít, hogy elolvadsz a látványától. Az sem, hogy azonnal mosolyra görbül a szád, ha megjelenik a neve a kijelződön. Legközelebb ismét mellőzni fog, mert van más, aki fontosabb. És nem azért, mert nem vagy elég értékes.

Neki talán nem. És ez rendben van.

De tényleg el akarod lökni magadtól annak a lehetőségét, hogy találj valakit, akinek viszont igen? Aki kincsnek tekint? Aki nemcsak ötnaponta szagol feléd este tízkor egy rövid kamatyra, hanem folyamatosan jelen van az életedben?

Ne legyél tartalék…

Se B-terv.

Ha neki csak a második vagy, akkor ideje ennek véget vetni. Nem engedheted, hogy így bánjon veled. Senkinek nem lenne szabad. Tiszteld magadat annyira, hogy erre felhívod a figyelmét. Nem tehetnek meg veled bármit!

Hidd el, nem ő a legjobb, akit valaha is kaphatsz. Hagyd figyelmen kívül azt a kis hangot a fejedben, aki ezt mondja. Mert nem igaz. Nem mondom azt, hogy nála már csak jobb lehet…, de kétségtelen, hogy elég alacsonyra rakta a lécet, ha belegondolsz.

Hiszen csak a szíve egy részét adta neked. Azt sem örökre. Csak akkor, amikor szüksége volt rád. Mi ez, ha nem kihasználás? Ennél tényleg nincs jobb? Ugyan, dehogy nincs!

Ő már döntött. Megmutatta, mennyit érsz neki. És most neked is ideje megmutatnod, hogy mennyit érsz magadnak: maradsz a B-terv vagy keresel valakit, akinek te vagy az egyetlen. Nem egy tartalék, nem egy másodhegedős, hanem az igazi!

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *