LOADING

Type to search

Ez+az

Ez a virág vagy – legalábbis a csillagjegyed alapján

Share

Sok minden megvan írva a csillagokban így az is, hogy mindannyiunk számára van egy virág, amely az asztrológiai jegyünkhöz legjobban illik.

Akár a horoszkóp elolvasásával indítjuk a napot, akár csak időnként ránézünk, az mindenesetre tagadhatatlan, hogy szórakoztató megtudni, mit tartogatnak számunkra a csillagok. Míg a legtöbb ember tudja, hogy melyek a csillagjegyükhöz társuló legjellemzőbb tulajdonságok, kevesen tudják, hogy minden csillagjegynek van egy asztrológiai virága is.  Ahogy minden hónapnak van születési köve, úgy minden csillagjegynek van virága.

Kos

Virág: Lonc

Az állatöv első jegyeként a Kos valami új kezdetét jelzi. A Kosok fiatalos lendületükről ismertek, főleg amikor az őket körülvevő világgal való interakcióról van szó – szenvedélyesek, magabiztosak és vidámak. A tavasz az újjászületéssel és az új élményekkel leginkább összefüggő évszak, és a kora tavasszal virágzó lonc és a csupa friss energiával bíró Kos a tökéletes pár együtt! A virág élénk vöröses-rózsaszín színe a Kos tüzes személyiségéhez is illik.

Bika

Virág: Pipacs

A Bika jegyben született emberek erősek, együttérzőek, és szeretik, ha szeretettel és természetes szépséggel veszik körül. Annak ellenére, hogy egy gyönyörű virág, a pipacsot technikailag a gyomnövények közé sorolják – ellenállóak, még a legbarátságtalanabb tájakon is képesek megmaradni. Akárcsak a pipacs, a Bikák is bárhol megállják a helyüket, különösen azokban a dolgokban, amelyek iránt szenvedélyesek, és amelyek szépséget és pozitivitást sugároznak.

Ikrek

Virág: Levendula

A levendula dús megjelenése tökéletesen passzol az Ikrek szociális és energikus természetével. A levendula sokrétű felhasználásáról ismert, hasonlóan az Ikrek sokoldalú személyiségéhez. A levendula tökéletes születésnapi ajándék az egyedi Ikrek számára.

Rák

Virág: Fehér rózsa

A rák rendkívül ötletes és érzelmes. Bár időnként élvezik a kalandot, a rákok vigaszt találnak a ragaszkodásban. Akárcsak a Rák nőies csillagjegye alatt született emberek finom természete, a fehér rózsák is elegánsak, finomak és egyetemesen imádják. A fehér rózsák a tisztaságot és ártatlanságot jelképezik, ahogy a Rák érzékeny természetét is. Viszont érdemes gyengédnek bánni velük,  mert csakúgy, mint a viráguknak, a Rákoknak is van tüskés oldaluk.

Oroszlán

Virág: Napraforgó

Az Ikreknél talán csak azok az Oroszlán jegyében született emberek azok, akik még szociálisabbak és barátságosabbak. Vidám természetükkel mosolyt csalnak mindenki arcára, így hát természetes, hogy az ő viráguk is olyan „napos”, mint ők! A napraforgók hűséges és ragyogó tulajdonságaik abból fakadnak, hogy arcukat szeretik a nap felé fordítani. Hasonlóképpen a virágukhoz, az Oroszlánok sem félnek, amikor a rivaldafénybe kerülnek, és nagyon is szeretnek a figyelem középpontjába kerülni.

Szűz

Virág: Boglárka

A Szűz nem mindig akar a figyelem középpontjában lenni, de ne hagyjuk, hogy félénkségük megtévesszen. Amint megismerjük őket, megjelenik a vidám személyiségük. Csakúgy, mint a finoman szép boglárka, a Szűzek is szervezettek, ügyesek, és (alkalmanként) szívesen  beleolvadnak a háttérbe. A virágok leggyakrabban a rendezettséget szimbolizálják kifinomult szerkezetük és kialakításuk miatt.

Mérleg

Virág: Rózsa

Akárcsak egy klasszikus rózsát, a Mérlegeket is mindenki imádja, akivel csak találkoznak. A béke és a szeretet szimbólumaként a rózsák tökéletesen kiegészítik a Mérleg igazságosság iránti szenvedélyét, valamint a jó és a rossz iránti erős érzését. A Mérlegek bármilyen társaságba könnyen beleilleszkedhetnek, mivel nyugodt viselkedésük és jókedvű személyiségük könnyen mosolyt csalhat bárki arcára – hasonlóan a rózsához. Csakúgy, mint a Mérleg melegséget sugárzó természete, a rózsák is a szeretetet visznek mindenhová.

Skorpió

Virág: Muskátli

A muskátlik sok virágszirmához hasonlóan a Skorpióknak is sok oldaluk van, és soha senkinek nem mutatják meg teljesen, hogy mire gondolnak. Ha azt hiszed, ismersz egy Skorpiót, gyorsan megmutatja egy másik és teljesen váratlan oldalát. Ezek a szimmetrikus, ötszirmú állatövi virágok szűken egymásba kapaszkodó virágokban nőnek, hasonlóan a Skorpió alaptermészetéhez, akiknek egyik legfontosabb törekvésük, hogy egy szűk baráti kört és családot tartson maguk körül. Ez a szűk kör az, amely ismeri ezt az érzékenyebb oldalt is annak ellenére, míg a külvilág örökké egy hatalmas rejtélynek tekinti őket. A muskátli virág sokféle színben kapható, akárcsak a Skorpiók, akiktől mindig számíthatunk valami váratlanra.

Nyilas

Virág: Szegfű

Akár a szegfű, a Nyilas jegyében született emberek egyszerre erősek és szépek. Mivel a Nyilas a szerelem iránti szeretetéről ismert, logikus, hogy ezek a virágok az egyik leggyakrabban választott esküvői virágok. A szegfű a szerelem szimbóluma, mert gyakran a legtartósabb virágok a csokorban. A tüzes Nyilas, aki kalandvágyáról ismert, remekül harmonizál a szegfű elágazó vagy villás fürtjeivel, amely a tűz szimbóluma.

Bak

Virág: Árvácska

Mint egy árvácska, úgy tűnik, hogy a Bakok is csak javulnak az életkorral! A szorgalmáról és kitartásáról ismert Bakok szívesen mutogatják munkájuk gyümölcsét, hasonlóan a mutatós árvácskához. Az árvácska a hűvösebb hónapokban is virágzik, egy igazi szívós növény, amely túléli a fagyos körülményeket, ellentétben más növényekkel, amelyek általában napos vagy részben napos helyet igényelnek és jó vízelvezető talajt. A Bakok, akárcsak állatövi viráguk, harcosok, még a legnehezebb körülmények között is képesek helyt állni.

Vízöntő

Virág: Orchidea

Ne hagyd, hogy a Vízöntő félénk viselkedése megtévesszen. Bár néha csendesek tudnak lenni, hihetetlenül energikusak és különcek, amikor olyan barátok közelében vannak, akikben megbíznak. Ráadásul csodálatosan intelligens és szorgalmas problémamegoldók. Természetesen egy erős, mégis finom megjelenésű virág, mint az orchidea passzol hozzájuk legjobban és bármikor tökéletes ajándék egy Vízöntő számára. A növény egzotikus alakja a Vízöntő excentrikus személyiségéhez igazodik. Lehet, hogy ez a jel nem áll a rivaldafényben, de azt soha nem bánják, ha eltérnek a szabályoktól.

Halak

Virág: Tavirózsa

A művészethez és minden szeszélyes dologhoz érző Halak egyedülálló ragaszkodók. Ez a vizes jegy arról ismert, hogy meglehetősen álmodozó, ötletes és érzékeny. Életszemléletük hasonló a tavirózsa környezetéhez – sekély tavak, tavak és lassan folyó patakok szélei. A bájos Halak életfelfogásának lényege, hogy haladni tudjon áramlással.

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *