LOADING

Type to search

Inspiráció

Ezt tudnod kell, mielőtt megcsalod őt …

Share

Azt hiszed, ha megcsalod, az csak a kapcsolatotokra lesz hatással? Túl naiv feltételezés. Egy megcsalás olyan módon képes megtörni a másik ember lelkét, ahogy semmi. Egy ilyen élmény a legmélyebb rétegekig vájja a karmait a szívbe.

Megtörik a bizalom – de nem csak feléd.

Kételkedni kezd másokban is. Mindenkiben. Még abban is, aki a világon a legjobban szeretné őt. Az összes férfiban az árulót kezdi látni, ami megmérgezi az összes jövőbeli párkapcsolatát.

Megtöröd az önbecsülését. A tükör előtt fog zokogni azt figyelve, mi nem volt neked elég. És nemcsak abban a pillanatban töpreng ezen, hanem az élete hátralévő részében is. Mert ez egy olyan seb, ami beheged ugyan, de a lüktetés sosem szűnik.

Összeroppantod az optimizmusát. Eddig képes volt hinni a mesékben, a szerelmes happy endekben, de mostantól… soha többé nem fog bízni abban, hogy létezik a Szőke Herceg, aki elhozza az életébe az igaz szeretetet.

És nem arról van szó, hogy túl naiv ábrándokat dédelget. Dehogy. Mindössze arról, hogy eddig képes volt reménykedni egy szebb jövőben és abban, hogy ő is megérdemli a boldogságot. Ezt semmisítetted meg.

Mostantól a tetteid fogják meghatározni őt.

Szóval ne hidd, hogy a megcsalás csak a kapcsolatotokra lesz hatással, mert ez nem igaz. Rá is hatással lesz. A lelkére, a szívére és a jövőjére. Mindenre, ami ezután fog történni vele.

Nehezen fogja elhinni magáról, hogy gyönyörű.

Nem fogja érdekelni, hogy a tetted csak téged minősít, és nem őt. Hiába mondja neki bárki, hogy vannak még emberek, akik érdemesek a bizalmára. Mert erősebb lesz a félelem, mint a hit vagy a remény – esetleg a vágy egy boldog kapcsolatra.

Nem fogja elhinni azt sem, hogy erősebb, mint gondolná. Épp azellenkezőjét fogja látni. Egy olyan nőt, akit kisemmiztek és összetörték a nőiességét.

Apró darabokra…

Én csak azt remélem, hogy idővel talán meglátja, hogy lehetséges a hamuból életre kelni és ragyogóbban létezni tovább, mint eddig valaha. Nem fogja könnyen elhinni ezt. Én mégis bízom abban, hogy egyszer csak megtörténik.

Megérdemli, hogy így legyen.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *