LOADING

Type to search

Inspiráció

Néhány ember haragudni fog rád ha elkezded szeretni magad, mondjuk, hogy miért…

Share

Vannak, akik egyszerűen képtelenek elfogadni, ha az ember elkezdi ténylegesen szeretni magát. Mi ennek az oka? Igazából sokkal kézenfekvőbb, mint hinnéd. Már nem úgy táncolsz, ahogy ők fütyülnek, és ez nem tetszik nekik…

Te is tapasztaltad már ezt, igaz?

Elkezdted használni a hangod. Nemet mondtál igen helyett önmagad miatt, ami nem volt megszokva tőled. Olyan mondatokkal dobálóztak (és dobálóznak a mai napig), hogy „megváltoztál” meg „nem vagy önmagad”.

Pedig csak annyi történt, hogy megláttad a saját értékességedet. Már nem elégedsz meg… bármivel! Tisztában vagy azzal, kik használtak ki és hogyan próbáltak manipulálni a saját javukra. Látod a hazugságokat és becsapásokat, és gátat szabsz nekik.

Most már képes vagy megvédeni magadat!

Még akkor is, ha ezzel cserbenhagysz másokat…

Nem azért teszed, mert rossz ember vagy. Erről szó sincs. Mindössze túl sokáig hagytad maga kizsigerelni, és ebből már elég volt.

Persze ezeknek az embereknek hiányozni fog a régi verziód. Akit szerettek és megszoktak. Aki mindig ott volt, amikor szükségük volt rá. Az ő igényeiket a sajátod fölé helyezted, és ez jó érzéssel töltötte el őket.

Rájuk mondtál igent, és magadra nemet.

Mostanra azonban mindez megváltozott.

Már önmagadat helyezed előtérbe. Meghúzod a határaidat még annak tudatában is, hogy egyesek le fognak morzsolódni. Szépen kilépnek az életedből, mert már nem tudnak belőled hasznot húzni.

Ez persze nehéz.

Ugyanakkor fontos meglátni, hogy szükségszerű. Tisztul a kapcsolati hálód, és hely teremtődik olyan új emberek számára, akik képesek megbecsülni téged. Velük egy hullámhosszon leszel, kölcsönösen emelitek egymást és nem a játszmák, hanem a pozitív fejlődés fogja meghatározni a kapcsolatot.

Ez egy gyönyörű cél. Egy vízió, ami felé most lépéseket teszel.

Azzal, hogy elkezdted igazán szeretni önmagadat, sokan nem fognak egyetérteni. Próbálnak majd eltéríteni az új útról, és ezért neked résen kell lenned. Fülön kell csípned a manipulációt és a visszahúzást, és újra magadat választani – szeretetből.

Így fogsz tudni eljutni egy olyan életbe, ahol már senki nem használ ki és nem élősködik rajtad.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *