LOADING

Type to search

Inspiráció

Olvasd el ezt, ha túlélő üzemmódban vagy…

Share

Úgy érzed, az élet folyamatosan soroz a pofonokkal? Mintha állandóan harci készültségben kellene lenned? Talán már az anyaméhből is ökölbe szorított kézzel pottyantál ebbe a világba… Készen kell állnod minden pillanatban, hiszen bármikor érhet támadás. Emberek fordulhatnak ellened, összetörhetik a szívedet, elárulhatnak, te pedig emiatt folyton megkérdőjelezed önmagad és az értékességedet.

Olyan sok szenvedésen és becsapáson mentél már át, hogy folyamatosan renoválod és erősíted a falakat magad körül. Erős páncélzatba bújtál, hogy egyetlen kígyó se tudjon megközelíteni. Tudom, ez tűnik a könnyebb megoldásnak.

Lezárni az összes olyan utat, ami a szívedhez vezet. Legyen az sztráda vagy földút, az a legjobb, ha tele van akadályokkal, gátakkal, falakkal és mindenféle védelmi felszereléssel. Mindez a biztonság illúziójával kecsegtet.

Igen, illúziójával…

Nőként azt hisszük, könnyebb bezárni a szívünk ajtaját és kiépíteni a védelmet. De gondolj csak bele! Mekkora erő és energia kell ahhoz, hogy mindezt fenntartsd magadban. Brutális! Arról nem beszélve, hogy a nemcsak a rosszat zárod ki, hanem a jót is.

Nemcsak a kígyókat, hanem a pozitív, emelő embereket.

Nemcsak a szomorúságot, hanem a boldogságot is.

Megéri? Talán most azt gondolod, hogy igen, mert nem látsz más megoldást. Mintha ez lenne az egyetlen út. Mindez rendben van. Viszont tudnod kell: attól, hogy nem ismersz más lehetőséget, nem azt jelenti, hogy nem is létezik.

Ebben egyetérthetünk, igaz? 🙂

A minden energiádat felemésztő elzárkózás, menekvés, falépítés helyett teheted a következőt: megerősítheted a szíved és a lelked. Ezáltal nemcsak jobban veszed az élet nehézségeit, de még az energiád sem folyik el.

Határozottabban tudsz menni a céljaid felé, szabadabban élheted meg a jelent, és magabiztosabban, két lábbal állhatsz a földön. Egyértelmű lesz, hogy történjék bármi, te mindenen túl leszel, mert elég erős vagy.

Friss szemmel, érettebben és öntudatosabban lépkedhetsz előre az életben. Megújult, megerősödött és nyitott szívvel.

És már csak egyetlen kérdés maradt: hogyan érheted el mindezt? Az önismeret és az önfejlesztés által. Találd meg azt a módszert, amit szívesen építesz be az életedbe és indulj el. Az erődre mindig szükség lesz.

Állj bele!

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *