LOADING

Type to search

Lakom

10 ötlet, ha kicsi a konyhád

Share

Ezekkel a stílusos ötletekkel minden apró részt kihasználhatsz…

Nem minden otthonban található hatalmas nyitott tér. De ha a te konyhád is kicsi, akkor sem kell szomorkodni, mert rengeteg konyhai ötlettel játszhatsz.Kezdetnek, például gondolj arra, hogy milyen jó, hogy mindig minden könnyen kéznél lehet anélkül, hogy a mosogatótól a főzőlapon át a hűtőszekrényig kellene szaladgálni. Ráadásul rengeteg ötletes kis konyhai tárolási ötlet áll rendelkezésre, hogy a legjobbat hozd ki minden egyes centiméterből. És végül, mivel mindenből kevés kell, megengedheted magadnak, hogy szokatlanul és kendőzetlenül luxus anyagokat  használj.

HASZNÁLJ DEKORATÍV TRÜKKÖKET!

Elsőre azt gondoljuk, hogy kicsi konyhában lehetetlen feladat szellős és világos teret teremteni. Ha viszont központi helyre helyezzük az ablakot, megnöveljük annak a lehetőségét, hogy több fény jusson be a kis konyhába. Minél több természetes fény, annál nagyobbnak tűnik az apró konyhánk.

A függőlegesen lerakott törtfehér csempék és a tónusváltozások a mélység illúzióját keltik, míg a magasfényű felület segít a fény visszaverésében az egész térben. Ezeket a fehér árnyalataival párosíthatjuk, amelyek segítenek a fehér munkalapoknak még jobban kiragyogni.

HOZZ KI MINÉL TÖBBET A SARKOKBÓL ÉS BEUGRÓKBÓL!

A régebbi otthonok gyakran kéz a kézben járnak kis konyhákkal, és a konyha elrendezését a szokatlan zugok és rések jellemzik. A szokatlan terek maximális kihasználása viszont kulcsfontosságú a tárhelyek maximalizálásához. Szereljünk fel nyitott polcokat a beugrókba, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki a rendelkezésre álló helyből. Párosítsuk semleges színű szekrényekkel és fehér kőpultokkal, hogy a tér még fényesebb legyen.

A NYITOTT TÉR VARÁZSA

Kis konhyáknál gyakran felmerül a kérdsé: hogyan tervezzük meg az elrendezését? Lehet, hogy nincs sok lehetőségünk, de ha a konyhát egy nyitott térbe építjük be, ügyeljünk arra, hogy ne uralja a helyiséget. A képen látható intelligens konyhai kialakítás elválasztja a lakóteret a konyhától egy szekrényfallal és egy kis metró csempe hátlappal – ami az egyik kedvenc konyhai fali csempe-ötletünk –, és ami segít elkülöníteni a praktikus teret a közösségi tértől. A részleges fal biztosítja azt is, hogy a szakács ne legyen elszigetelve, és azt is, hogy elegendő fény árad be a közeli ablakokból. Ez nyitotté és szellőssé teszi a teret.

VÁLASSZ OLYAN PADLÓT, AMELY OPTIKAILAG NÖVELI A TERET!

A padlóburkolat mindig kihívást jelent a konyhában, Rengeteg konyhai padlóburkolati ötlet létezik, de néha nehéz lehet kiválasztani a megfelelő anyagot és stílust a kicsi konyhákhoz. Ami biztos: kopásállónak, könnyen tisztíthatónak kell lennie, és tökéletes hátteret kell biztosítania a konyha többi részének.„Egy kisebb konyha alapos átgondolást és megfontolást igényel, hogy egy nagyobb tér illúzióját keltse. Egy kisebb csempe sok fugázó hézagot eredményez, amelyek bezárhatják a teret, és elvonják a tekintetet a csempétől. Ezért érdemes nagyméretű csempét választani, mivel az kisebb és nagyobb területeken is jól működik.

FÓKUSZÁLJ A FÜGGŐLEGES TEREKRE IS!

Az egyterű konyha-lakótér térnyerésével a konyhák kisebbek lettek a nagyobb szórakoztató terek javára. Ha a te konyhád is egy nyitott terű elrendezés része, akkor a rendezettség kulcsfontosságú. Ellentétben a hagyományos konyhai ötletekkel, ahol az ajtót főzés után be lehet csukni, a nyitott konyhai ötleteknél minden állandóan látható, vagyis a tárolás elengedhetetlen. Ami a kis konyhákból horizontálisan hiányzik, azt gyakran pótolhatjuk magasságban. A teljes magasságú szekrények nem csak több tárhelyet biztosítanak, hanem kifinomult dizájnt hoznak létre, amely egyértelműen meghatározza a konyhát még a nyitott terű elrendezésen belül is.

A KONYHASZIGETET KIS KONYHÁBA IS!

A konyhasziget sok lakástulajdonos álma, de néha lehetetlennek tűnik egyesíteni ezt az álmot kis konyhai ötletekkel. A megfelelő kialakítással és elhelyezéssel azonban a kicsi konyhákban is valóra válthatjuk az álmunkat és remek kiegészítő lehet belőle, amely több extra tárhelyet biztosít. Minél kecsesebb és világosabb annál jobb, annak érdekében, hogy ne tűnjön uralkodónak.

KERESS HELYET EGY KIS SPÁJZHOZ!

A tárolás minden konyhában kulcsfontosságú szempont, de még fontosabb, ha kis konyháról van szó. A rendezettség maga a különbség a kifinomult és a szűkös kicsi konyha között. Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy a konyhában van egy nagy szekrény akkor érdemes megfontolni a kamrává alakítását, hogy értékes tárhelyet kaphassunk. Rengeteg különféle kamraötlet létezik, amelyek minden térhez illeszkedhetnek.

VÁLASSZ SZUPER TEXTILEKET!

Ha szűkös a hely, színekkel elterelheted erről a figyelmet, de az élénk árnyalatok legjobb helye a padlón van. Ezáltal meglesz a tökéletes látványelem, és ha a szekrényeknek és a falaknak természetes natúr színek választunk, az nagyobb valószínűséggel láttatja majd nagyobbnak az apró konyhánkat.

SZERETED A MINTÁS CSEMPÉKET?

Ha szereted a mintát, egy kis konyhát nagyobbnak mutathatsz. Bármilyen minta, amely vonalakat hoz létre, vagy végig vezetik a tekintetet a konyhán, segít még nagyobbnak érezni a teret. Az ilyen konyhai padló a tér jellegzetességévé válik, és akkor a tud a legjobban érvényesülni, ha a bútorok és a falak egyszínűek, és nincs semmiféle kreatív ütközés.

LÉGY RÉSEN!

A hajókonyhákat úgy tervezték, hogy rendkívül hatékonyak legyenek azáltal, hogy maximálisan kihasználják a rendelkezésre álló helyet. A két párhuzamos pult a praktikus lehetőségek egész tárháza és nem utolsó sorban működőképes elrendezést biztosítanak az intelligens tárolási megoldásoktól a világítási trükkökig és szórakoztató padlóötletekig. Minden konyhában kulcsfontosságú a tárolás, mivel a cél a helytakarékosság: válasszunk például többfunkciós fiókot, amivel kompakt helyet biztosíthatsz az edények és evőeszközök számára.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *