LOADING

Type to search

Utazom

Ismerd meg a vidéki élet szépségeit az Elek vendégházban

Share

Ha tavaszi elvonulásra vágysz, vagy csak szeretnéd kitiszítani a fejed a nyüzsgő nagyváros után, akkor irány Nagyszénás faluja, ahol igazi vidéki idillben pihenheted ki magad. Az biztos, hogy itt megszáll az ihlet, és úgy tudsz lazítani, ahogy arra régen nem volt már példa.

De miért pont Nagyszénás és az Elek vendégház?

Nagyszénás faluja Orosháza térségében, Gyopárosfürdőtől 15 percnyi autóútra található. A Maros-Kőrös köze, a Viharsarok mezőgazdasági települése. A falu nem csak helyben, de a környéken is sok látnivalót rejt. A falu 4 napraforgós minősítésű magánszállása az Elek Vendégház. Ez a kertes családi ház, ahol vendégszerető házigazdák kényelmes szálláslehetőséget, és színvonalas szolgáltatásokat biztosítanak vendégeiknek. Bővebb infót itt találsz a vendégházról! 

Az Elek Vendégház (Foto: Elek Vendégház)

Az Elek vendégházban 4 db modern kényelemmel berendezett szobájában egyszerre 12 fő is tud pihenni, 2 db 2 ágyas és 2 db 4 ágyas szobában. A házban 2 db fürdőszoba, és teljesen felszerelt konyha biztosít összkomfortot.

A házban megtalálható egy jakuzzi is, és az infaszaunában méregteleníthetjük a testünket, és a lelkünket is.

Teljes ellátás és hangulatos bográcsozás

Ha nem szeretnél magadnak főzni és csak élvezni szeretnéd a pihenést, akkor ellátást a házigazdáktól lehet kérni. A vidéki életet kevésbé ismerő vendégeknek előzetes megbeszélés alapján disznótoros hétvégéket is szerveznek a téli hónapokban. Az év többi részében, szabadban sütött, főzött, bográcsos ételek is készíthetőek a vendégház udvarában.

Gyönyörű magnóliafák között pihenhetünk a vendégházban (Foto: Elek Vendégház)

Testi-lelki megújulás

Ha nem elégszel meg a helyben lévő jakuzzival akkor keresd fel Nagyszénás Parkfürdőjét, ami nemzetközi hírű gyógyvízzel rendelkezik. A Nagyszénás szívében elhelyezkedő parkfürdő egész évben kellemes, csendes, családias környezetben biztosít felüdülést a kikapcsolódni és gyógyulni vágyók számára kültéri úszó és termálvizes medencékben.

A legkisebb korosztályról sem megfeledkezve, a nyári szezonban külön kültéri pancsoló medence biztosít kellemes szórakozást májustól szeptemberig tartó időszakban. A messze földön híres Nagyszénási termálvíz biztosította jótékony hatások kiaknázása érdekében két kültéri medence áll a vendégeink rendelkezésére. A közel háromezer méter mélyről felszínre törő 96 °C fokos víz alkáli- hidrogén- karbonátos, oldott szénhidrogénekben gazdag hévíz, mely fluoridiont és jodidiont is tartalmaz.

Ha kocsival érkezünk, akkor érdemes a 13 km-erre lévő Orosházán található Gyógyfürdőt felkeresni, ahol szintén rengeteg medence, és gyógyászati szolgáltatás érhető el.

Vidéki életérzés lóháton és tóparton

Nagyszénáson nem csak a gyógyfürdőket élvezheted, hanem felfedezheted a környéken lóháton. A Musztáng lovasiskolában (ami Pusztaszenttornyán található, Orosháza és Nagyszénás között félúton) korhatár nélkül várják a lovaglás kedvelőit. A kicsiket pónikon, nagyokat pedig oktatólovakon tanítják a díjugratásban és díjlovaglásban aktívan aktívan versenyző, szakoktatók. A rossz idő nem akadály, mivel fedett lovardával és homokos lovaspályákkal rendelkeznek, így egész évben megismerkedhetünk a lovaglással.

A Szénásponty horgásztónál végtelen nyugalommal meredhetünk a vízre, és bízhatunk abban, hogy a halak harapnak. Ha van a családban horgász, akkor itt órákra ki tud kapcsolódni az illető. Bár a halakat vissza kell dobni a tóba kifogás után, de ezen a tavon nem ritka a 10-12 kilós halfogás sem.

Ha meghoztuk a kedved a vidéki pihenéshez, akkor itt tudsz szállást foglalni az Elek vendégházban. 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *