LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

A szakítás feldolgozásának 5 szakasza és szintje …

Share

Ha egy kapcsolatnak vége szakad, a következő fázisokon megyünk keresztül. Egyik sem könnyű, ugyanakkor mindegyiknek megvan a maga sajátossága, amiről jó, ha tudsz.

  1. szakasz: a tagadás

„Nem is szakítottunk. Csak szünetet tartunk. Sokat veszekedtünk, de nem volt vészes. Ezt helyre tudjuk hozni. Nem vitte el minden cuccát, úgyhogy van még remény.”

Ó, tagadás. Édes tagadás!

A tagadás leggyakrabban a szakítás feldolgozásának első szakasza. Segít túlélni, miközben az agy elkezdi feldolgozni a történteket.

  1. szakasz: a szomorúság

„Miért történik ez velem? Mi a baj velem? Hogyan tudok ezután szeretni?”

Amint elkezdjük realizálni a valóságot, elsöprő szomorúság ébredhet. Könnyek, letargia, álmatlan éjszakák, egy jó nagy adag fagylalt elfogyasztása vacsorára. Nemcsak a múltat gyászolod, hanem a jövőt is.

Ez a szakasz elidegenítő és nyomasztó tud lenni. Érdemes megnézni egy szomorú filmet, sírni, amíg minden bánat kioldódik, megenni egy egész tortát, majd mély levegőt venni és emlékezni: minden rendben lesz.

  1. szakasz: alkudozás

„Ha visszajön, soha többé nem fogok vitatkozni az anyjával. Nem csinálok felhajtást, amiért szeretne többet lenni a barátaival. El tudom viselni a felültetést is, ha újra engem választ…”

Bár csábító, tényleg alkudozással akarjuk vesztegetni az időnket? Mindenki tudja, hogy ezek csak üres ígéretek, és a bánat szüli őket.

  1. szakasz: a harag

„Hogy merészel szakítani velem? Nem tudja, milyen csodálatos vagyok? Még hogy mással bulizik, mikor én itt szenvedek!”

Ennek a szakasznak a pozitívuma, hogy a harag erős indikátor lehet. Be akarjuk bizonyítani, hogy igenis képesek vagyunk mi is továbblépni, és elkezdünk ténylegesen lépéseket tenni ezügyben. Ha azonban nem kezelik, gyorsan kicsúszhat a kezünkből az irányítás. Inkább püföljünk párnát, amíg jólesik, minthogy rossz döntéseket hozzunk a haragunk miatt.

  1. szakasz: az elfogadás

„Soha nem illettünk össze igazán. És ez így van rendjén. Mindketten megérdemeljük a szerelmet.”

Az elfogadás a szakítás feldolgozásának utolsó szakasza. Ilyenkor ébredünk rá, hogy minden rendben lesz. Ekkor végre abbahagyjuk a közös emlékeken való mélázást, a fotók nézegetését, és képesek vagyunk reménnyel telve tekinteni a jövőbe.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *