LOADING

Type to search

Inspiráció

Bárcsak másképp végződött volna…

Share

Bárcsak ne szabotáltad volna a kapcsolatunkat.

Bárcsak ne hagytál volna el ilyen csúnyán, kitörölve az életedből a létezésem minden nyomát. Bárcsak ne hazudtál volna arról, mit csinálsz munka után…

Bárcsak elmondtad volna, hogy az utóbbi időben nem is szerettél már igazán. Bárcsak láttam volna a jeleket rajtad, és vetettem volna én véget a kapcsolatnak. Bárcsak ne mondtam volna el a titkaimat abban a reményben, hogy bízhatok benned.

Bárcsak ne lettem volna pótlék, míg találsz magad mellé valaki mást. Bárcsak többre becsültél volna engem. Bárcsak tisztességes és őszinte lettél volna velem, ahogy megérdemlem. Bárcsak lettem volna elég erős ahhoz, hogy mindezt elmondjam neked.

Bárcsak ne fejeztem volna ki feléd ilyen rondán a haragomat.

Bárcsak…

Talán nem fajult volna idáig a dolog. Két ember vagyunk, akik egykor szerették egymást, most mégis gyűlölik. Olyan jó lenne visszatekerni az időt, és nem hagyni megtörténni mindezt. Én sosem akartalak utálni.

Mert ez csak engem mérgez.

De úgy tűnik, képtelenek voltunk normálisan lezárni ezt a kapcsolatot. Egyikőnk sem tudott objektív maradni. Bárcsak ne zúdítottuk volna egymásra a frusztrációnkat, az érzéseinket és a szomorúságunkat.

Bárcsak felnőttként búcsúztunk volna el…

Hiába engedtük el egymást, elszakadni nem tudunk. Épp a harag miatt, amit egymás iránt táplálunk. A közös történetünk lapjai megsárgultak ugyan, de időről időre meglobogtatja őket a szél. Visszajönnek az utolsó szavaid.

És az is, amit én mondtam neked.

Bárcsak ne tettük volna ezt egymással. De mivel nem mehetünk vissza az időben, hogy helyrehozzuk mindezt, nincs más választásunk, mint előrenézni. Közben reménykedni, hogy legközelebb jobb döntéseket hozunk.

Önmagunkért.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *