LOADING

Type to search

Élem Mozizom

Nyolc gyönyörű szerelmi lecke a Bridgerton második évadából

Share

Biztosra vesszük, hogy már te is láttad a Bridgerton család második évadját, ami most Anthony Bridgerton és Kate Sharma különleges kapcsolatát mutatja be. A romantikus sorozat rengeteg szerelmes pillanatot okozott a rajongóknak. Ha tetszett Simone, és Daphne története, akkor Anthony és Kate szerelmi huzavonájából is sokat tanulhatunk. Ha te is odáig voltál a sorozatért, akkor figyelj!

Most 8 olyan tényt hoztunk, ami teljesen igaz a sorozatra, akárcsak a való életre is.

Nem kell megváltoznod ahhoz, hogy szeressenek.

Amikor Anthony Edwinának udvarolt, egyértelmű volt, hogy a lány egy olyan változatába szeret bele, amely valójában soha nem is létezett. Anthony keményen dolgozott, hogy olyannak találja a külvilág, amilyennek lennie kell. Egy olyan vikomtnak, aki családfenntartó és példás férfi, aki vezeti a családját. Kate volt az, aki mindig megkapta Anthonyból azt a változtatot, ahol nem volt alakoskodás. Ő egy olyan Anthonyt látott, aki temperamentumos, túlzottan védelmező és mélységesen szenvedélyes volt. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezett Kate is, de ő is elnyomta magában mindezt addig, amíg már nem tudott ellenállni Anthony-nak és a szíve vágyának.

Nem tudod irányítani, hogy kit szeretsz.

Anthony teljes szívvel hitte, hogy a szerelem olyan dolog, amit lehet irányítani. Úgy vélte, egyszerűen kikapcsolhatja az érzéseit, és kiválaszthatja azt a személyt, aki a legjobban illik hozzá. Soha nem akart érzelmeket táplálni Kate iránt, és állandóan harcolt ellenük. De végül Anthony is rájött, hogy az érzelmeket nem lehet olyan könnyen kikapcsolni – és Kate is hasonló leckét tanult meg közben. Hiába küzdött hogy jó nővére legyen Edwinának, miközben a szíve Anthonyért dobogott.

Valaki az lehet, amit papíron akarsz, de valójában nem az, amit szeretnél .

Az évad elején Anthony feleség iránti igényét hangosan kijelentette egy bálon. Akkor az volt a feltétele, hogy felesége legyen csinos, rendes, szép és alkalmas a gyerekvállalásra. Azt akarta, hogy több nyelven beszéljen és legyen mestere az irodalomnak is. Volt egy tökéletes nő ideálja, és ezt megtalálta Edwinában. De hiába volt Edwina tökéletes, nem tudta megérinteni a szívét. Könnyű magas elvárásokat támasztani és azt hinni, hogy ez elég, de a szerelem nem így működik. A végén úgyis beleesünk valakibe, aki nem felel meg minden ideálunknak, és ez nem is baj, mert nekünk akkor is tetszeni fog. Nem úgy mint egy 100%-osan idealizált személy…

Ne ítélj el túl gyorsan valakit – mert legbelül lehet, hogy pontosan erre van szükséged.

Anthonynak és Kate-nek is megvolt a szokása, hogy egy kicsit túl gyorsan ítéljék meg egymást. Kate véletlenül meghallotta Anthony-t, amint elmagyarázza a feleség iránti igényét egy bálon, és azonnal úgy döntött, hogy ő egy sekélyes, nőgyűlölő és hitvány férfi. Anthony látta, ahogy Kate reagált, amikor a nővérét próbálta megvédeni tőle, és idegesítőnek, fennhéjázónak és pimasznak tartotta. Pedig a félreértés csak abból fakadt, hogy mindketten kötelességtudatból cselekedtek. Anthony biztosítani akarta család jó hírét, Kate pedig csak meg akarta védeni a húgát az őt bántó férfiaktól, és kényelmes életet szeretett volna biztosítani a húgának. Ahelyett, hogy ellentétek lettek, igazából nagyon is hasonlítottak ők ketten.

Kate Sharma és Anthony Bridgerton (Foto: Netflix)

A szerelemnek kihívást kell jelentenie, és jobbá kell hogy tegyen

Amikor Daphne azt mondja, hogy Anthonynak szüksége van valakire, aki kihívást és izgalmat jelent számára, azt azért mondta, hogy Anthony belássa, hogy szüksége van valakire, aki mellett valóban átgondolja és értékeli a kötelességeit. Kate valójában ezt tette. Anthony a nő ellenes gondolatait megmásította, és újragondolta, hogy mit akar az élettől. Nemcsak intellektuális kihívást jelentett neki a nő, hanem megkérdőjelezte mindazt, amit tudni vélt. A lány lerombolta az énképét, és Anthony rájött, hogy nem elég csak annyi, hogy olyan ember legyen, mint édesapja (Edmund) volt a családjának.

Megérdemled, hogy valaki első számú választása legyél

Oké, a sorozatban Kate úgy tűnhet mintha második választása lett volna Anthony-nak, mert az Edwinával való befuccsolt esküvő után kéri meg a lányt. De annak ellenére, hogy először Kate húgának udvarolt, nyilvánvaló volt számára, hogy Kate mindig is elsőbbséget élvezett a fejében. Amikor Sharmáék elsőzör megérkeznek Aubrey Hallba, először Kate-et keresi fel (Daphné csodálkozására), és az egész évad során mindent azért tesz, hogy Kate-nak az kedvére való legyen (még akkor is, ha Edwináról van szó közben). Érzelmi szemponból tehát Edwina csak a második helyén állt. Amikor a sorozat végén bevallja, hogy Kate minden gondolata, és szívdobbanása annál kevés romantikusabb jelenet van.

Ha igaz szerelemre vágysz, nem félj követni azt, amit akarsz

Anthony és Edwina halálra ítélt esküvője után Anthony azt mondja Kate-nek: „A húgod bátrabb és bölcsebb, mint mi. Volt bátorsága ahhoz, hogy úgy cselekedjen, ahogy a szíve diktálja. És itt vagyunk mi, tökéletesen mozdulatlanul állva, pedig hónapok óta érezzük.”

Anthony és Kate is tudta, hogy egymást akarják, és soha nem volt kérdés, hogy mit éreznek. De folyton akadályokat állítottak a saját útjuk során, és önszabotálják a közös kapcsolatukat, mert úgy érezték, hogy nem érdemlik meg a boldogságot. Soha ne félj azt követni, amit akarsz – mert ott lehet megtalálni az igazi boldogságot.

Ne hagyd, hogy a szerelem elvesztésétől való félelem megakadályozzon abban, hogy valóban szeress.

Apja hirtelen halála miatt (és látva, hogy a gyász teljesen tönkretette anyját), Anthony elhatározta, hogy soha nem hozza magát ugyanabba a helyzetbe, így kivonja a szerelmet az életéből. Anthony úgy véli, ha elkerüli a szerelmet, akkor elkerülheti a szívfájdalmat is, ami kéz a kézben jár. Bár csábító megvédeni magunkat az elkerülhetetlennek hitt sérelmektől, de mit vesztünk közben? Megéri sosem megtapasztalni az igazi szerelmet? Az élet legjobb dolgai megérik a kockázatot – Violet Bridgerton el is mondja a fiának, hogy újra és újra a férjét választaná, még akkor is ha tudja, hogy el kell viselnie a fájdalmat is. Az élet sosem lesz fájdalommentes, ezért ne tedd tönkre az esélyedeidet már az elején azzal, hogy elhatárolódsz a boldogságtól.

Ezt olvastad már?

Ezt a hét dolgot remélem, hogy tudod a szerelemről

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *