LOADING

Type to search

Inspiráció

Merj hibázni a szerelemben!

Share

Talán itt az ideje, hogy belásd: eleget vártál már egyedül. Talán itt az ideje, hogy elkövess néhány hibát, hogy kilépj a komfortzónádból.

„Maradj szingli, amíg nem találsz olyan férfit, aki…”

„Várj arra a kapcsolatra, ami…”

„Légy egyedül …-ig!”

Neked is ismerősek az ehhez hasonló jótanácsok, amelyeket a barátoktól hallhatunk vagy a magazinok hasábjain olvashatunk? Elég kimerítőek, nem igaz? Annyi szabály és határ vesz minket körbe. És ezek egy részét ráadásul mi állítjuk fel magunknak.

Annyit halljuk, hogy várnunk kellene a tökéletesre! Végül mi magunk is elhisszük, hogy ez a jó döntés és egy idő után már mi mondogatjuk saját magunknak. Nyugodjunk meg és tartsunk ki. El fog jönni az a személy, akit nekünk szánt az élet.

De honnan tudjuk, ki lesz az? Ha nem randizunk, ha nem esünk szerelembe, ha nem nyitjuk ki a szívünket a világ felé, honnan tudhatjuk, hogy nem épp az a férfi az, aki ránk mosolygott a metrón? Annyira eltökélt szándékunk, hogy megtaláljuk a megfelelőt! Ám mi van akkor, ha… épp emiatt az eltökéltség miatt szalasztjuk el?

Igen, vannak olyan párkapcsolatok, amelyek bárcsak meg ne történtek volna! Ezek miatt szeretnénk biztosra menni, de mondd! Az életben mi a biztos? A szerelem nem így működik. Nem szabad félnünk hibákat elkövetni és tanulni belőlük még a szerelmi életünkben sem.

Mindig vannak férfiak, akiket el akarunk felejteni. Olyan kapcsolatok, amiket az „oltári hiba” fiókba tuszkolunk az elménkben. De ez nem baj! Ezekből fogunk tudni tanulni, és így készíthetjük fel magunkat az igazira!

Honnan tudhatnád, ki az igazi és a „jó” neked, hacsak nem ismersz meg olyan férfiakat, akik az „egyértelműen NEM” kategóriába tartoznak? Honnan tudhatnád, mit vársz el egy kapcsolattól, ha nem mész keresztül néhány olyanon, ami valamiért nem működött?

A szerelem nem lineáris. Nincs egyenes, kikövezett út a Nagy Ő-ig. Vannak pofonok, összetört szívek, meghiúsult kapcsolatok, vereségek és kudarcok… amelyekből tanulhatunk! A világ duális! Sokszor épp akkor tudjuk meg, mit szeretnénk, amikor szembesülünk azzal, hogy mit nem. És ez nem rossz!

A szerelem nem tökéletes. Nem kiszámítható. Ne tegyünk úgy, mintha az lenne, mert ha falakat emelünk magunk köré és védjük a szívünket, akkor az igazit is ki fogjuk zárni. Meg kell csókolnod néhány békát ahhoz, hogy az egyik herceggé változzon. Ha nem csókolnád végig őket, honnan is tudhatnád, melyikőjük az elvarázsolt herceg?

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *