LOADING

Type to search

Lakom

A világ egyik legkisebb háza, amelynek titkos kertje is van

Share
apró ház

Magányt keresel? Akkor most íme az új álmod: az észak-yorkshire-i Tadcasterben található György-korabeli kastélyhoz tartozó apró kapuház.

A történelemmel átitatott Eastgate Lodge nem is gondolnánk, de két emeleten helyezkedik el, és gondosan felújították. A lenyűgöző Grimston Park Estate felé nyíló házikó, amelyben az 1800-as évek óta a brit arisztrokrácia tagjai vendégeskedtek, a béke titkos szigete.

apró ház

Fotó: Hunters

apróház

Fotó: Hunters

Belépve egy hangulatos előszobában találjuk magunkat, aztán egy hálószobában, amely rengeteg tárolót rejt. A háznak egy üvegtetővel is büszkélkedő földalatt elhelyezkedő nappalija van, de természetesen helyet kapott a konyhasarok és egy gyönyörű, fürdőkáddal ellátott fürdőszoba is. Az alagsorból nyíló franciajtók pedig a süllyesztett kertbe vezetnek.

apróház

Fotó: Hunters

apróház

Fotó: Hunters

Az apró háznak van néhány olyan funkciója is, amely azonnal felhívja a figyelmet, mint például a konyhába vezető kovácsoltvas csigalépcső, valamint egy kandalló, amely tökéletesen felmelegít a cudar téli napokon.

apróház

Fotó: Hunters

apróház

Fotó: Hunters

 

apróház

Fotó: Hunters 

Lehet, hogy nem egy különösen nagy otthon, mert mindössze 37 nm, de mindent egybevetve ez egy igazán hangulatos lakhely.
Csakúgy, mint a hozzá tartozó és a külvilágtól teljesen elzárt aprócska titkos kert is, amelyről a szépen gondozott gyepre egy kijárat nyílik.
apróház

Fotó: Hunters

apróház

Fotó: Hunters

apróház

Fotó: Hunters

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *