LOADING

Type to search

Inspiráció

Így gyógyítsd magad spirituálisan

Share

Bár még csak a felszínt kapargatjuk, de már látszik, hogy a spiritualitás nagyon is befolyásolhatja az egészséget. A rendelkezésünkre álló korlátozott adatok egyértelmű összefüggést mutatnak: a spiritualitással valamennyire rendelkező egyének mentális egészsége, immunrendszere és élettartama is sokat tud javulni.

Lelki izmaink megerősítése érdekében, íme néhány spirituális gyakorlat, amelyek különösen hatékonyak a gyógyításban.

Megadás

A szándék megfogalmazása döntő fontosságú a gyógyulási út szempontjából, de fontos az is, hogy ne a célhoz ragaszkodjunk. Legyen világos a gyógyulási szándék, de közben add fel az eredményekhez való kötődést. Természetesen ez sokkal nehezebb, mint amilyennek hangzik: nem könnyű átadni az irányítást, ha ez az egészségeddel kapcsolatos.

Gondolatban képzeld el, ahogy a folyamatos vágy kering rajtad keresztül, így nem egyetlen konkrét szándékra fordítod minden energiádat. Ennek az a célja, hogy segítsen elengedni, megadni magadat, és elfoglalni az elmédet úgy, ahogy van. Megfogalmazod a szándékot… majd továbblépsz a következő szándékra… aztán a következő szándékra, hogy ne legyél egyetlen szándék megszállottja… Mert a szándék megszállottsága a gyógyulásnak éppen az ellenkezőjét eredményezi.

Ez egy érzelmileg nehéz élmény – de ha gyakorlod ezt a fajta önátadást, miközben szándékaidat az elméd mélyén tartod, azt a spirituális gyógyulás „édes pontjának” is nevezhetjük.

Támogatás

Kulcsfontosságú, hogy a gyógyító utazás során legyen egy gondoskodó közösség melletted. Meggyógyíthatod magad, de egyedül sokkal nehezebb. Nekünk, embereknek szükségünk van egymásra ahhoz, hogy a szervezet képes legyen öngyógyítani. Szükségünk van másokra, hogy szabályozzák a diszregulált idegrendszerünket, mert betegnek lenni ijesztő, és a félelemtől még rosszabbul érezhetjük magunkat.

Ezért hozz létre egy úgynevezett gyógyulási kört, ahová meghívsz bizonyos az embereket: akár az orvosodat, terapeutádat, akupunktúrás szakembert, jógatanárt, legjobb barátot, akik tudnak segíteni a gyógyulásban.  A körödbe persze azokat vond be, akik nyitottak és támogatóak, és nem akarnak irányítanak. Hagyd, hogy az emberek felvilágosítsanak a lehetőségeidről, de ha valaki megpróbál beavatkozni a gyógyító utadba és irányítani téged, akkor az már nem jó.

Társadalmi igazságosság

Nem használhatod a spiritualitást a gyógyuláshoz anélkül, hogy mások jólétét prioritásként ne kezelnéd. Minden olyan spirituálitás, amely nem foglalja magában a mások szenvedése iránti radikális empátiát, nem felel meg a társadalmi igazságosságnak.

Egy önmaguknál sokkal nagyobb mikrokozmosza részei vagyunk,  és a világunknak optimálisan kell működnie ahhoz, hogy valóban boldogulhassunk. Ez magában foglalja mind a bolygót, mind a körülöttünk lévő közösségeket. Mindössze annyit kell, hogy nyílt szívvel és gondoskodó közösséggel rendelkezzünk. A gyógyulás és a spiritualitás soha nem lehet luxus. Mindenki számára feltétlenül igazságosnak kell lennie.

Hagyd, hogy az egészséged javítása érdekében megérintsen a spirituális utazás lehetősége…

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *