LOADING

Type to search

Inspiráció

Az igazság a mérgező párkapcsolatról

Share

Az emberek gyakran gondolják azt arról, aki mérgező párkapcsolatban él, hogy gyenge. Biztosan olyan ember, akinek nincs elég önbecsülése ahhoz, hogy lelépjen. Inkább elviseli a dolgokat, minthogy rájöjjön, mennyit ér.

Ám, ha megkérdezünk egy olyan nőt, aki átélte mindezt és véget is vetett neki, talán mást mondana. Ő erősnek látná magát. Sérültnek, tele hegekkel, de erősnek. A tűzön ugyanis senki nem tud átlepni anélkül, hogy ne égjen meg egy kicsit.

Azt mondaná: „olyan sokáig kitartottam”. Hitt valakiben, és tisztelte annyira a saját érzéseit, hogy ne adja fel. Mert valójában szerette azt a férfit. Talán, amikor az emberek róla vagy a kapcsolatukról kérdezik, nem a negatív dolgok jutnak eszébe először.

Mert ő látta a szerelmet. Látja a mai napig, ha visszanéz. A hamu és a káosz mögött ott van. És az is lehet, hogy nemcsak a férfi volt mérgező, hanem a nő is magára nézve. Ugyanazokat a köröket futotta le, noha tudta, hová vezetnek.

Bizakodott akkor is, amikor valószínűleg már inkább elengedni kellett volna az egészet. Lehet, hogy a túl mély ragaszkodás volt az ő vétke? Vagy hogy minden ellenére ő mégis a jót látta abban a férfiban? Ki tudja ezt megítélni.

Ha megkérdeznénk egy nőt, aki kiszállt a mérgező kapcsolatból, lehet azt mondaná… „olyan volt, mint egy drog”. Hiszen vigaszt talált abban a dologban, ami végül tönkretette őt. Pont, mint a függőség esetén.

Annyi bántás érte…, ám egy idő után már nem is zavarta.

Nem volt kétsége afelől, hogy szereti őt. Bármit megtett volna, hogy a kapcsolat működjön és kettejüknek legyen jövője. Küzdött érte. Dolgozott rajta. Ám sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna.

Mert a férfi mérgező volt. Túlságosan is.

Hiába volt a lelke egy darabkája olyan intenzív hatással rá, a kapcsolat tele volt elmejátékokkal és kétségekkel. A harcok terhesek voltak már mindkettejük számára. És ahelyett, hogy nőként a teljességet élte volna meg, folyton szabadkoznia kellett.

Végül a közös élet lezárult. Vége lett.

Talán arra gondolunk, hogy szerencséje volt. Nem kell már átélnie mindazt a szenvedést, amit eddig. Ugyanakkor mielőtt állást foglalnánk ebben a kérdésben, talán érdemes megkérdeznünk a nőt, aki valóban átélte ezt a mérgező kapcsolódást.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *