LOADING

Type to search

Inspiráció

Kevesen látják, mennyi küzdelem van egy erős nő mögött …

Share

Kevés olyan ember van, aki képes meglátni az erős nő igazi arcát. Azt a tiszta, finom és esendő lelket, aki a határozottság és magabiztosság mögött él.

Az erős nőknek magas elvárásaik vannak. Nem elégszenek meg azokkal a férfiakkal, akik tiszteletlenül bánnak velük. Nem ragaszkodnak olyan barátságokhoz, amelyek mérgezőek. Nem hagyják, hogy olyan emberek legyenek körülöttük, akik elnyomják őket.

Magasra teszik a lécet. De nem képmutatóak. Ugyanazokat az elvárásokat támasztják magukkal szemben is.

Mindig vannak céljaik, és bizony tesznek is értük. Sokat. Néha talán túlságosan is… Ezért utálják azokat a napokat, amikor egy zacskó chipsszel ülnek az ágyban, mert túl fáradtnak érzik magukat. Szinte elfelejtik, hogy az erő és az energia véges, a feltöltődésre is kell időt szánni.

Jellemző még rájuk, hogy hiába érnek el az életben annyi mindent, nem állnak meg. Vagy csak ritkán. Törik tovább magukat. Többet akarnak tenni azért, hogy még többé váljanak. Meg akarják mutatni, hogy többre képesek.

Bizonytalanság van bennük, mert hisznek az önmagukban rejlő lehetőségekben, ám úgy érzik, még nem hozták ki magukból a legtöbbet. Bíznak benne, hogy idővel sikerülni fog, ám szeretnének gyorsabban haladni az úton.

Kevesen látják, mennyi küzdelem van egy erős nő életében. Mennyi erőfeszítés. A külvilág is csak az eredményeket és talpraesettséget látja. „De jó neki…” – hallhatjuk másoktól. Ám azzal már kevesen foglalkoznak, mi van a háttérben. A sok tett, az áttanult vagy átdolgozott éjszakák a fejlődés érdekében, a tervezés, célkitűzés és a lehetőségek kutatása.

Gyakran ez még a barátai előtt is rejtve marad. Még ők is azt látják, hogy rá lehet támaszkodni. Neki nem kell vigasz, mert erős. Nincs szüksége bátorításra, hiszen magabiztosan építi az életét. Ezért az erős nőktől csak ritkán kérdezik meg, hogy vannak igazából…

Szuperhősnek tűnhetnek, de akkor is csak emberek. Nekik is szükségük van a támogatásra. Egy-két jó szóra. A dicséretre. A figyelemre és az empátiára. Nekik is kell, hogy valaki meghallgassa őket. Valójában igényük van arra, hogy valaki azt mondja: „Ez igen! Nagyon jól csinálod!”

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *