LOADING

Type to search

Élem

Nyári esküvőre vagy hivatalos? Akkor ezeket a hibákat ne kövesd el…

Share

Bárány-Szilfai Alida, az Alida wedding esküvőszervezője válaszol az egyik legfontosabb kérdésre, amit vendégként nem árt ha szem előtt tartunk, ha a nyáron esküvőre vagyunk hivatalosak.

Fontos kérdés: mit és mit ne viseljünk? Mi illik, mit nem illik?

“Közhely, de egyszerűen vannak örökérvényű szabályok, és én esküvőszervezőként úgy gondolom, ez még mindig tartja magát: fehérben és annak árnyalataiban, pirosban és feketében nem illik megjelenni esküvőn. Véleményem szerint ez különösen vonatkozik ránk akkor, ha valamilyen központi szerepet töltünk be a lakodalmon, például örömanyák vagy tanúk vagyunk. Nagyon furcsán tud mutatni egy fehér ruhás örömanya és rendkívül illetlenség is ezzel megbántani a menyasszonyt. Inkább ne tegyük.”

Feketét se viseljünk, nem túl kedves üzenet a temetés, a gyász színe egy ilyen boldog eseményen.

“Fontos a ruha hossza és fazonja, a dekoltázs milyensége is. Kerüljük a túl rövid, kihívó darabokat. Ez vonatkozik a sminkünkre is, nem most kell a hatalmas fekete füstös szemsminket bevetni, az esküvőn a pár a lényeg, ne vonjuk el a figyelmet valamilyen túl kihívó vagy szexi ruhával.”
“Amennyiben a pár dress code-ot határoz meg a meghívóban, ahhoz illik tartani magunkat. Volt például olyan esküvőm, ahol a kényelmes utcai viselet volt a dress code és maga az ifjú pár is farmert és pólót öltött az esküvő hivatalos részének lebonyolítása után.”
Ha kétségeink vannak, hogy mit jelent a meghívón a Dress Code inkább kérdezzük meg, a pár minden bizonnyal szívesen válaszol. Ez az ő nagy napjuk, ők is azt szeretnék, hogy minden flottul menjen.
“A ruha anyagában is érdemes kerülni a hivalkodást, feltűnést, feltűnő csillogást, flittereket, túl sok strasszkövet. Ugyanezt érdemes a frizuránkra is alkalmazni, nem érdemes a hajunkba menyasszonyi frizura kellékeket csempészni: csillogó, köves, gyöngyös hajfésű vagy csatt, esetleg tiara.
Az ara a lényeg, ne akarjuk királynői megjelenéssel túlragyogni. Nem illik.
“Az manapság már tévhit, hogy nadrágban nem illik a hölgyeknek megjelenni egy esküvőn. Vannak rendkívül elegáns nadrágos összeállítások vagy esetleg overálok. Egy nyári esküvőn viseljük nyugodtan valamilyen nyári kiegészítővel.”
Mindezek után még egy tipp: próbálj minél kényelmesebb ruhát ölteni, hiszen ez a pár ünnepe, de fontos, hogy a barátok, a család is jól érezze magát, és úgy maradjon meg az emlékezetben, mint egy igazán jó buli és szép szertartás!
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *