LOADING

Type to search

Inspiráció

Hogyan virágozhatna egy új szerelem a régi árnyékában?

Share

Képes egy nő úgy fenntartani egy barátságot az exével, hogy az nincs hatással a jövőbeli kapcsolatára? Őszintén szólva: nem hisszük.

Olyan mintha nem lenne lezárás. A kapcsolatotoknak vége, ám még mindig ott vagytok egymás mellett. A közös emlékek szellemként lebegnek körülöttetek.

Ez a kapcsolat árnyékot vet a továbblépésre és az új szerelemre. A férfi a jövődben különlegesnek szeretné érezni magát. Az egyetlennek az életedben. És valld be nyugodtan: te is ezt szeretnéd. Különlegesnek lenni az ő életében.

De hogyan, ha tudja, hogy akivel egykor megtapasztaltad a szerelmet, az még mindig az életed része? Sőt, nem is akármilyen módon! Barátok vagytok, ami egy meglehetősen közeli kapcsolódás. Nem hívsz akárkit a barátodnak, nem igaz? Csak olyan embert, akivel mély a viszonyotok.

Ha valóban szeretnél új kapcsolatot, érdemes beáldozni a régi románcokat.

Ez nem azt jelenti, hogy rosszban kell lenned az exeddel. Ám a barátság… Biztosan jó ötlet? Ő már történelem. És a történelem nem létezik a jelenben. Ez egy oximoron. Két szó, amely ellentmond egymásnak.

Persze érvelhetsz azzal, hogy semmi romantika nincs már közöttetek. Tényleg csak barátok vagytok. Mégis… Egykor bensőséges kapcsolatot ápoltál vele. Szeretted. Azt hitted, hogy örökre együtt maradtok.

Olyan élményeket szereztél vele, amely a mai napig ott él a lelkedben. Nem felejtheted el ezeket. Nem írhatod ki a kapcsolódásból csak azért, mert új státusz került rá.

Tudjuk, hogy szeretted és valamilyen szinten örökre az életed része marad. „Én mindig ott leszek neki” – akár ezt is gondolhatod. De morfondírozzunk el egy kicsit a következő kérdésen. Mi van akkor, ha már boldog párkapcsolatban élsz, de az exednek szüksége van rád?

Kinek az érzéseit áldozod fel? A „barátodét”, aki a múltban a világot jelentette neked vagy azét a férfiét, aki ebben a pillanatban is szerelmes beléd?

Kegyetlen kedvesség ez…

Kedves vagy, mert nem ragaszkodsz a haraghoz. Megbocsátottál, és támogatod őt. De az új szerelmeddel szemben viszont ez kegyetlenség. Úgy tűnhet, mintha megkérdőjelezhető lenne a hűséged és a tiszteleted.

Ha valóban szeretnél új kapcsolatot, akkor ideje tiszta lapot nyitni. Tartozol ennyivel a férfinak, akivel a jövőben találkozol. Építs olyan világot, amelyben ő egyedi és pótolhatatlan. Nemcsak egy másodlagos személy az exed mellett.

Érdemes megfontolnod ezt a javaslatot. Vagy legalább elgondolkodni rajta.

Mert mi egyszerűen nem látjuk, hogyan virágozhatna egy új szerelem a régi árnyékában.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *