LOADING

Type to search

Inspiráció

Ha egy nő hallgat, az mindent elmond

Share

Soha ne tévesszen meg, ha egy nő hallgat. Tartsuk szem előtt a jó öreg mondást: „a csend többet mond minden szónál”.

A férfiak egy része azt hiszi, ha egy nő hallgat, az azt jelenti, hogy gyenge vagy alázatos. De az igazság messze van ettől. A hallgatás azt jelenti, hogy egy nő túl sokáig volt erős. Régóta küzdött keményen, amit a férfi nem vett észre.

Egy nő soha nem adja fel könnyen. Mindig többet tesz.

Harcol a boldogságért. De legtöbbször nem a sajátjáért, hanem a szerettei öröméért. Előtérbe helyezi azokat az embereket, akikben hisz.

Aztán… ha hirtelen elhallgat, az azt jelenti, hogy rájött: nincs értelme tovább harcolni. Elhanyagolta a saját boldogságát valakiért, aki nem érdemelte meg a figyelmét és a törődését. Egy nő soha nem választja a csendet.

A csend a szavak hiányának a következménye. Amikor azt érzi, hogy felesleges bármit is mondania, mert nem talál valódi meghallgatást.

Egy nő elhallgat, ha nem úgy bánnak vele, ahogy megérdemelné.

Egy nő elhallgat, ha elszomorítod.

Egy nő elhallgat, ha látja, hogy semmi sem fog változni.

Egy nő soha nem adja fel könnyen. Minden mosolyával változásra ösztönöz. Minden egyes megbocsátásával új esélyt ad. Minden szavával kifejezi, mennyire törődik a férfival. És amikor egyiket sem viszonozzák…,

…akkor fogynak el a szavak.

Szóval nem, a hallgatás nem a gyengeség jele. Gyengének lenni azt jelenti, hogy feladjuk az első akadálynál. Semmibe veszünk másokat, és mit sem törődünk az érzéseikkel. Gyengének lenni azt jelenti, hogy meg sem próbálunk jobb emberré válni.

Egy nő nem ilyen.

A nő együttérzése és toleranciája nem a gyengeség jele, hanem az erőé. Végig küzdött, harcos volt, ám belátta: egy ponton túl már nem éri meg a belefektetett idő és energia. Ekkor, és csakis ekkor dönt a hallgatás mellett.

Egyetlen szó sem képes visszaadni azt a csatát, ami a szívében és az elméjében zajlik. Kár is lenne próbálkoznia…

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *