LOADING

Type to search

Ez+az

Így leszel jól öltözött 40 felett

Share

Természetesen úgy öltözz, ahogy akarsz. De vannak, akik aggódunk amiatt, hogy 40 felett bizonyos ruhákban túlságosan erőltettetnek tűnik, hogy fiatalnak nézünk ki. Miközben idősebbnek sem szeretnénk tűnni. 

Mi a Goodstuff-nál abban hiszük, hogy testalkatunknak megfelelően öltözzünk, és vegyük figyelembe stílusunkat és egyéniségünket.

Íme néhány tipp, hogy melyek azok a dolgok, amelyeket érdemes odafigyelni, ha 40 éves kor felett jól öltözöttek szeretnénk lenni:

NE VÁSÁROLJ OLYAN RUHÁT, AMELY NEM ÁLL JÓL, MÉG AKKOR SEM, HA NAGYON TRENDI.

Negyven évesen lényegesen érettebben és tudatosabban állunk a divathoz és az öltözködéshez. Lehet, hogy csábít egy új trend, de bölcs dolog válogatósnak lenni. Csak olyanok darabokat válasszunk, amelyek megfelelnek a személyiségünknek és a testalkatunknak.

PRÓBÁLJ MEG NEM TÚL TÖKÉLETESNEK LENNI.

Néha jó keverni a dolgokat, és kicsit játékosabbnak lenni. Egy 2 részes kosztüm például azonnal néhány évvel öregebbnek tüntet fel. Ilyen esetben, jobb, ha a zakót kombináljuk egy másik szoknyával vagy nadrággal, és máris könnyeden elegánsak leszünk. Ahogy a fenti fotón egy divatos, túlméretezett blézert egy fekete ceruzaszoknyával párosítunk, a formális és a hétköznapi stílust pedig tornacipővel kombinálva.

KERÜLJÜK OLCSÓ ANYAGOKAT, MERT AZ NEM CSAK LÁTSZIK RAJTUK, DE NEM IS TARTÓSAK

Fiatal nőként aranyosnak tűntünk még egy silányabb pólóban is, de 40 év felett egy nőnek valami sokkal tartalmasabbra van szüksége. A legjobb, ha csak azokat a ruhákat vásároljuk meg, amelyeknek megvan az esélyük a tartósságra és a hosszú időn át tudjuk majd hordani őket. Keressük a természetes anyagokat, például selymet, pamutot, lenvászont és kasmírt, hogy évekig élvezhessük őket.

SZŰK ÉS BŐ EGYÜTT VISELÉSE

Természetesen van kivétel, de általában a szűkebb darabok, mint a leggings, jobban néz ki, ha bővebb/lengébb darabokkal kombináljuk, például egy tunikával vagy egy szélesebb inggel. Ugyanez vonatkozik a szoknyákra is. Törekedjünk arra, hogy szűk szoknya laza felsővel legyen, vagy egy bővebb maxiszoknyát lehetőleg szűkebb felsővel viseljük.

ISMERD A STÍLUSODAT!

Semmi sem fontosabb annál, mint hogy úgy öltözzünk, hogy passzoljon az egyéniségünkhöz és jól érezzük magunkat. Nincs olyan, hogy fiatalok, középkorúak és idősek divatja. Ha ismered saját a stílusodat, és tudod, hogy mi illik a testalkatodhoz, simán megszegheted a szabályokat, vagy tetszés szerint beemelhetsz más darabokat is a ruhatáradba. Ha jól kombinálod, felveheted.

 

HASZNÁLD AZOKAT A DARABOKAT, AMELYEK A STÍLUSODHOZ PASSZOLNAK!

Nem mindenki rendelkezik egyforma méretű gardróbbal és tárolóhellyel a ruhái számára. De ha okosan állítod össze ruhatáradat néhány elengedhetetlen alap kellékből, akkor a mindennapi öltözködés sokkal egyszerűbb és stílusosabb lesz.

Ezek a tippek nincsenek kőbe vésve. Rajtunk múlik, hogy mit veszünk fel. De ha vonzónak szeretnél kinézni, és jól is szeretnéd érezni magad, akkor ezek az irányelvek biztosan segíthetnek. Minél jobban megérted a tested és a stílusodat, annál jobban fogsz kinézni.

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *