LOADING

Type to search

Inspiráció

Az egyetlen személy, akin talán soha nem tudsz túllépni…

Share

Mindenki életében van olyan ember, akinek az elvesztésén talán soha nem tud túllépni. Minden bizonnyal a tiédben is. Napok, hetek, hónapok és évek telhetnek el anélkül, hogy gondolnál rá, de amint meglátod az arcát vagy meghallod a nevét… összeszorul a gyomrod és elöntenek az emlékek.

Mintha egy pillanatra elveszítetted volna az irányítást. Az érzések hirtelen törnek a felszínre, és lelkesen kérdezgetik: „Na, hiányoztunk?”.

Hogyan lehetséges ez? Miért vált ki belőled még mindig ilyen érzéseket? Szinte árulásnak tűnhet önmagadtól önmagad ellen. Azt hitted, már rég túl vagy rajta. Sőt, határozottan kitartasz emellett az álláspont mellett.

Csakhogy talán a szíved másként látja. Megkérdeznéd őt is erről?

Ő talán azt fogja mondani: „Nem, még nem vagyok túl rajta. Ha megtehetném, rögtön rohannék hozzá az első szóra!”. Aztán talán még az a mondat is eszedbe jut, ami akaratlanul szökött ki a szádon, mikor egymás mellett feküdtetek egy forró éjszaka után.

„Mindig a tiéd leszek…”

Nem, drágám, nem vagy túl rajta. Még mindig képes feldühíteni. Még mindig képes elszomorítani. Még mindig képes sajnálatot kiváltani belőled. És igen, még mindig emlékszel a kedvenc dalotokra, a bőre illatára, a szeme csillogására, ahogy egykor rád nézett.

Pedig lehet, hogy hónapok, vagy már évek teltek el.

Mintha a szíved egy darabkája a múltban ragadt volna. Mellette. Hiszen a szerelem nem tud egyszerűen elpárologni azon a napon, amikor elhagynak. Tudod ezt, és mégis folyton azt kérdezgeted magadtól: miért, miért, miért?

Miért nem vagy még túl rajta?

Talán nem zártad le rendesen. Talán vannak még benned kimondatlan szavak. És nemcsak felé… Mert lehet, hogy bizonyos dolgokat még önmagadnak sem ismersz be. Mondjuk azt, hogy nem ő volt az igazi.

Először a szép emlékek ugranak be és az ismerős szerelem, de aztán… ha jobban belegondolsz… rájössz, hogy volt ott bőven vörös zászló. Igazából nem érdemelt meg téged. És te ezt tudtad, csak épp nem akartad realizálni.

De tudod, mit?

Bizonyos értelemben jó érzés tudni, hogy képes vagy ilyen mélyen szeretni valakit még a hibái ellenére is.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *