LOADING

Type to search

Élem

5 jel, hogy túl vagy végre a nárcisztikus exeden

Share

Kapcsolatban lenni egy nárcisztikussal olyan érzés, mintha apránként elveszítenéd önmagadat. Nem vágysz másra, csak hogy viszonozza az érzéseidet, ám ez nehéz számára a személyiségzavara miatt. Egy ilyen ember ugyanis képtelen a szerelemre. Tudjuk, hogy egy nárcisztikus kapcsolatból való kilábalás útja hosszú, de érdemes végigjárni. Ezek a jelek pedig segítenek meglátni, túl vagy-e már rajta vagy sem.

  1. Nem érzed szükségét, hogy keresd

Ez a legnehezebb a nárcisztikus visszaélés áldozatainak. Nem könnyű lemondani valakiről, akit még mindig szeretsz, és azt hiszed, megmentheted. Az egyetlen módja a továbblépésnek, ha eldöntöd, és kitartasz az elhatározásod mellett.

Most már tudod, hogy nem fogja tudni megadni neked azt a szeretetet, amire vágysz. Nehéz időszak lesz, de amint elmúlik a görcsös kényszer, hogy keresd, állj meg egy pillanatra, és veregesd vállon magad. Mert ez bizony annak a jele, hogy hamarosan túl leszel rajta.

  1. Nem riaszt vissza az egyedüllét

Egy nárcisztikus kapcsolatban átmossák az agyadat. Elhitetik veled, hogy nélkülük mindenre képtelen vagy. Ezért elkezdesz félni az egyedülléttől. Azt kezded érezni, hogy nem vagy elég jó… Ám idővel újra a régi önmagad lehetsz!

Amikor ez megtörténik, rá fogsz jönni, hogy te vagy a sorsod egyedüli irányítója. Végre újra visszajön az életedbe az öröm és a boldogság.

  1. Nem érdekel a szociális élete

Egy másik nővel láttad? Ha túl vagy rajta, nem fog érdekelni. Egyszerűen már nem fogod rosszul érezni magadat tőle. Viszont biztosan sajnálni fogod a vele randevúzókat. De szerencsére a helyükben már nem akarsz lenni, mert pontosan tudod, milyen ember…

  1. Erősebbé váltál a kapcsolat után

Kapcsolatban lenni egy nárcisztikussal fizikailag és érzelmileg is kimerítő. Megtépázza az önbecsülésedet és az önbizalmadat. A viselkedése nemcsak a fizikai, hanem a mentális egészségedre is káros.

A kapcsolat vége után azonban azt veszed észre, hogy elkezd visszatérni az erőd és az energiád. Képes leszel újra mosolyogni, meglátni az apró örömöket és minden napot áldásnak tekinteni. Főnixként fogsz feltámadni a hamvaidból.

  1. Visszatér az önbecsülésed

A nárcisztikus visszaélés áldozatai mindig azt gondolják magukról, hogy nem elég jók, nem méltók, nem érdemesek és senki sem fogja szeretni őket. Mindez azonban az agymosás következménye, nem a valóság.

Gondolj csak bele! Kiszabadultál egy nárcisztikus karmai közül. Ehhez bátorság, erő, kitartás és megannyi pozitív tulajdonság kell. Szóval drágám, bőven elég vagy! És amint meglátod, rájössz: túl vagy végre a nárcisztikus exeden.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *