LOADING

Type to search

Inspiráció

7 jele annak, hogy magas az érzelmi intelligenciád (!)

Share

A magánéleti és szakmai sikerek szempontjából nemcsak a magas IQ a fontos, hanem az érzelmi intelligencia is. Ez utóbbival kevesebbet foglalkozunk, pedig elengedhetetlen az életben való boldoguláshoz. Íme 7 jel, hogy magas az érzelmi intelligenciád.

  1. Megértésre törekszel

Odafigyelsz másokra, és mindent észre is veszel. Például, amikor valaki tétovázik, mielőtt megszólalna vagy ahogy a másik félnek felcsillan a szeme valaki láttán. Látod az emberek viselkedése mögött meghúzódó logikát és motivációt. Meg akarod érteni őket.

  1. Kíváncsi vagy másokra

Szívesen ismerkedsz különböző kultúrájú, hátterű és érdeklődésű emberekkel. Szeretsz tanulni, új ismereteket szerezni és felfedezni, hogyan élnek mások. Élvezed a véletlenszerű interakciókat idegenekkel, mert így tanulhatsz meg a legtöbbet az emberekről.

  1. Tisztában vagy az erősségeiddel és a hiányosságaiddal

Nemcsak a hiányosságaidat látod, de az erősségeidet is. Nem becsülöd alá magadat, de túl sem. Ha ismered a rossz szokásaidat, akkor ki tudsz dolgozni ellenük egy stratégiát is. Így küszöbölve ki azok negatív hatását. Az erősségeiddel élve pedig fókuszáltabban és gyorsabban haladhatsz a céljaid felé

  1. A pillanatban élsz

Nem keseregsz a múlt miatt, és nem aggódsz a jövőn sem. Tudod, hogy az élet itt, a jelenben zajlik. Arra törekszel, hogy a most pillanatát éld meg a maga teljességében, minthogy elszalaszd csak azért, mert egy másik időben ragadtál.

  1. Van öntudatod

Amikor dühös vagy féltékeny leszel, képes vagy megfigyelni magadat. Egyrészt megéled az érzéseidet, teret adsz nekik, másrészt látod azt, mi váltotta ki. Sokszor az érzéseket csak a felszínen vagyunk képesek azonosítani, és nem látjuk a mélyükben húzódó okokat. De ez számodra nem okoz nehézséget.

  1. A motivációt önmagadból nyered, nem a külvilágból

Tudod, hogy a valódi motiváció belőled fakad. Ha a külvilágból nyernéd, nem lenne túl hosszú életű. Figyelsz a környezetre és arra is, mit mondanak mások, de tudod, hogy az életed egyedüli irányítója te magad vagy.

  1. Dolgozol a személyes fejlődéseden

Nem szívesen toporogsz egyhelyben. Odafigyelsz a fejlődésre, és nem félsz szembenézni önmagaddal. Tudod, hogy időnként fontos a figyelmedet a külvilágról a belső lényedre irányítani. Hiszen a válaszok benned vannak.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *