LOADING

Type to search

Inspiráció

Még a legtisztább szív is elfárad néha …

Share

A jószívű emberek mindent elhisznek, amit mondasz nekik. Nem azért, mert naivak vagy ostobák, hanem mert bíznak az emberi jóságban. Hisznek abban, hogy mindenki olyan őszinte és nyílt, mint ők.

Még annak ellenére is, hogy látják a világ igaz valóját. A másik oldalt.

Hogyan lehetséges ez? Miként tudnak hinni abban, hogy mindenki a legjobb szándéka szerint cselekszik? Egyszerűen így döntöttek. Úgy határoztak, hogy a rossz és negativitás helyett inkább a jóra fókuszálnak.

Még ha cserben is hagyják őket, a jószívű emberek akkor is kitartanak. Szeretnék bebizonyítani neked, hogy igazuk van. Mindent megtesznek azért, hogy végre megértsd: az a jó, amit beléd látnak, nem kitaláció, hanem a valóság.

Pontosan tudják, hogy rengeteg olyan ember van, aki nem látja az értékeit. Vagy nem hisz a lelke szépségében.

Egy jószívű ember azonban rögtön kiszúrja.

Hisznek abban, hogy helyesen cselekszenek. Mintha egyfajta küldetés lenne a világ fókuszának átállítása azáltal, hogy az emberek jó oldalát látják és hangsúlyozzák. A jóravalóságukkal minden embernek képesek valami pluszt adni.

Csakhogy még a legtisztább szív is elfárad…

Hitük próbára teszi őket. Jellemük kihívást jelent önmaguk és mások számára is. Hisznek a jóban és követik a lelkük hangját, ám sokszor – talán túl sokszor is! – csalódniuk kell. A jóra és a szépre fókuszálni nem könnyű, mert ez az út nem sérülésektől mentes.

Egy jószívű embernek mégis megéri.

Mert ez a fajta gondolkodás nemcsak mások lelkét simogatja, hanem a sajátját is.

De tudnod kell róluk, hogy bár figyelmesek és odaadóak, nem fogják elárulni önmagukat sem. Ha végül azt érzik, hogy ennyi volt… elvesztették a beléd vetett hitüket, egyszerűen elengednek.

Mér mindent megtettek érted, ami módjukban állt. Folyamatosan próbálkoztak, de csak falakba ütköztek nálad. Nem arról van szó, hogy lemondanak rólad. Sokkal inkább tiszteletben tartanak. Tudod, csak azon lehet segíteni, aki hagyja.

Ha te nem szeretnél egy jószívű ember szemüvegén keresztül szétnézni a világban, ő nem fogja erőltetni. Próbálkozik, kitart melletted, amíg a határok engedik, de aztán szépen elenged…

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *