LOADING

Type to search

Utazom

Irány Bramasole! Íme a ház, ahol a Napsütötte Toszkána – valóban -játszódik

Share

Te is azok közé tartozol, akik beleszeretettek Frances Mayes olasz villájába a Napsütötte Toszkána című filmben?

Vagy először a könyvet olvastad el, és az író élénk leírásai alapján szinte te magad is ott voltál a kétszázéves parasztházban, amelyet férjével, Eddel megvásároltak és újjáépítettek a romokból? Ha csak az egyik kérdésre is igen a válasz, akkor gyere velünk erre a csodálatos kirándulásra a festői Toszkánába!

A filmváltozatban szereplő ház nem az igazi Bramasole. A filmben egy Villa Laura nevű hely szerepelt, amely szintén szép volt, de mégsem ez Frances igazi háza.

Az igazi Bramasole, amelyről Frances Mayes a toszkán nap alatt című gyönyörű emlékiratában írt, sokkal nagyobb, és magasan ül egy domboldalon.

Fotó: HouseCrazySarah

A Bramasole név azt jelenti, hogy vágyódni a nap után. Milyen tökéletes név ennek az évszázados napsütötte olasz parasztháznak, amely még mindig büszkén áll a Cortona felett dombon.

Mivel nagyon szerettük volna tudni, hogyan néz ki az igazi Bramsole belseje, ezért végeztünk egy kis kutatást:

Frances és Eddie. Fotó: HouseCrazySarah

Frances több könyvet is kiadott, amelyek bevételéből 2015-ben Bramasole újabb felújítását végezte el. Az alábbiakban először az ebédlőt láthatjuk az első alkalommal felfedezett csodálatos falfreskóval.

Fotó: HouseCrazySarah

Itt bepillanthatunk híres konyhájába:

Fotó: HouseCrazySarah

Látható, hogy a konyhát jelentősen korszerűsítették, ami logikus, mert Frances Mayes nem csak egy mesés író, hanem egy igen jó és ínyenc szakács is. A konyha egyik legkülönlegesebb része az üvegezett reggelizősarok, amelyből csodás kilátás nyílik a teraszra és a lenti völgyre.

Fotó: HouseCrazySarah

Bramasole-ban több szabadtéri étkezési lehetőség is lehetőség van:

Fotó: HouseCrazySarah

Fotó: HouseCrazySarah

Frances dolgozószobája:

Fotó: HouseCrazySarah

És még egy szoba, amit érdemes megjegyezni:  ahol Frances  a szakácskönyveit és az olívaolajat tartja, és ami valamikor nyúl lak volt…

Fotó: HouseCrazySarah

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *