LOADING

Type to search

Utazom

5 hely Rómában, amit nem szabad kihagyni!

Share

Rómát bejárni egy hét alatt is nehéz. Annyi, de annyi látnivaló van, hogy lehetetlen küldetés kényelmesen mindet megnézni és felfedezni. Mi van akkor, ha csak pár napot töltesz a városban? Gazdálkodj okosan az időddel! Összeszedtük azokat a látnivalókat, amelyek kihagyhatatlanok, ha először jársz az olasz fővárosban.

Egy fényképről sem hiányozhat: a Colosseum

Tudjuk, tudjuk. A Colosseum szinte klisének számít Rómában, ám épp ezért nem szabad kihagyni! Az ikonikus aréna minden szegletét bejárhatod, ráadásul a környékén kellemes sétákat is tehetsz. Térj be a Caffé Romába egy kávéra, és pihenés közben gyönyörködj a csodálatos kilátásban!

 

Festői és ámulatba ejtő: Villa Borghese

Szemet gyönyörködtető randihelyszín Rómában, ahol átélhetjük a tipikus, romantikus olasz filmek varázsát. Amerre a szem ellát, párok andalognak, a nők kezében vörös rózsa és lépten-nyomon lopott csókokba botlunk. A Villa Borghese parkjának minden szegletében lehet találni valamit, ami magára vonja az ember tekintetét. Azt javasoljuk, mindenképp szánj néhány órát a bejárására! Nem fogsz csalódni!

Fagylalttal a kézben ideális: Pantheon

A Pantheon is egy ikonikus látnivalója Rómának, mi viszont most nem ezt hangsúlyoznánk ki. A Via dergli Orfani utcában található La Casa del Caffé Tazza d’Oro, ahol – szerintünk – a város legfinomabb kávéját fogod inni. Érdemes haza is vinni belőle!

A kávé után pedig jöhet egy fagyi? Vagy kettő? Netán több? A bőség zavara? A Gelateria Della Palma fagylaltozó valami… elképesztő! Ennyi fagylaltot egy helyen, még sosem láttunk! Az ízlelőbimbóid felköthetik a gatyájukat!

Nézd, még a CNN is írt róla: https://www.cntraveler.com/restaurants/gelateria-della-palma

A kívánságok vize: a Trevi-kút

Először jársz Rómában? Akkor ne szalaszd el a Trevi-kutat! Itt is – mint minden fontosabb látnivalónál – rengeteg ember van, mi mégis azt mondjuk: érdemes megnézni a város 18. században faragott kútját. A környéken több kávézó és étterem is várja a látogatókat, és ha van időd, bátran járd körbe a szomszédos utcákat. Sosem tudhatod, hol botlasz bele egy újabb látnivalóba. Róma épp ezért különleges.

Nyugalom a folyó partján: az Angyalvár

Nekünk ez a kedvenc látnivalónk a városban. Egy csodálatos híd vezet át a Teverén, az Angyalvár belsejébe. Bejárhatod minden szegletét, és még a tetejére is felmehetsz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. A folyó partján sétálva, az utcai zenészeket hallgatva a lelked és a szíved is megnyugvásra lel. A mi legszebb „rómás” élményeink az Angyalvárból valók.

Tags:
Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *