LOADING

Type to search

Élem

Így érnek véget a kapcsolatok…

Share

A kapcsolatok akkor érnek véget, amikor eltűnik a kommunikáció. Amikor feladod, hogy megbeszéljétek a jó dolgokat épp úgy, mint a nehéz témákat. Amikor már nem mondod a partnerednek, mennyire értékes a számodra.

Nem árulod el, mi idegesít fel. Inkább csak őrlődsz magadban, hagyod, hogy elragadjon az érzelmeid áradata. A kapcsolatok akkor érnek véget, amikor elkezdesz mindenki másnak beszélni a problémákról, csak a párodnak nem.

Nem mutatod már ki a szereteted, sem a vonzalmadat felé. Mintha már nem is lenne mit kimutatni. A romantika ideje lejárt, te pedig túlságosan elkényelmesedtél. A kapcsolatok akkor érnek véget, amikor már nem érzed szükségét, hogy törődj a másikkal. Nem teszel erőfeszítéseket, mert természetesnek veszed a jelenlétét.

Nem mondasz neki köszönetet semmiért, igazából már arra sem emlékszel, mikor adtál hálát utoljára csak a puszta létezéséért. Közben azzal takarózol, hogy már nincs szenvedély kettőtök között. Kialudt a láng, amit már nem lehet feléleszteni.

Valójában saját kezűleg ölöd meg a szerelmet, ha azt állítod, hogy a szerelem csak úgy elmúlik és nem tehetsz ellene semmit.

A kapcsolatok akkor érnek véget, amikor már egyik fél sem akarja igazán megérteni a másikat. Amikor felhagysz azzal, hogy ott legyél neki a nehéz pillanatokban, és ő sincs már melletted a szomorú percekben. Az apró dolgok, amik igazán számítanak, már rég nem léteznek. Nem ajándékozzátok meg egymást őszinte mosollyal, egy kedves szóval vagy öleléssel.

Egy szakadék tátong köztetek. Hiába fekszetek egy ágyban, mégis magányosnak érzed magad. Teljesen egyedül vagy. És igazából… már a hiányát sem érzed. Nincs üresség, amelyet az érintése hiányának kellene keltenie benned.

A kapcsolatok véget érnek, ha lejár az idejük. Véget érnek, ha kihuny a szerelem lángja vagy az egykori szerelmesek hagyják meghalni, ahelyett, hogy dolgoznának érte. Olykor nem azért nem működik, mert nem ez van megírva. Gyakran használjuk ezt kifogásként, takarózunk vele, mert nem akarjuk vállalni a felelősséget.

De néha… Néha bizony tényleg azért ér véget egy kapcsolat, mert már egyik fél sem tud, hajlandó vagy akar küzdeni érte…

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *