LOADING

Type to search

Utazom

Floridában nyaralni ilyen menő, avagy most azonnal indulnánk ide …

Share

Bárki, aki valaha is nézett tévét, már találkozott Florida és trópusi hangulatú városkáinak varázsával. A Miamitól csak egy röpke kirándulásra található Florida Keys egy igazi ékszerdoboz, amely csodákat tartogat. 

Sokak számára egy Florida Keys-i nyaralás az álmaik megtestesítője: vízparti pihenés a napon, egy trópusi koktél, míg mások számára az új mélységekbe merülést jelenti egy elsüllyedt hajóroncsot fürkészve. Florida Keys tényleg egy földi paradicsom: napközben gyönyörű mangrove-barlangokon evezhetünk keresztül, vagy divatos sétákat tehetünk helyi alkotásokat bemutató kis üzletek és művészeti galériák között. Amint lemegy a nap belekóstolhatunk a friss, helyi tenger gyümölcseit kínáló éttermek kínálatába, és trópusi főzeteket kortyolgathatunk, mielőtt megnézzük, ahogy a nap belemerül a vízbe és megfesti az éjszakai eget.

Fotó: bungalowskeylargo. com

Az all- inclusive üdülőhelyek évekig hiányoztak erről az aprócska szigetről. De szerencsére ez már a múlté. Aki Florida Keys-en nyaralna kezdje azzal, hogy megkeresi ezt a nagyszerű szállást. Ez a tizenkét hektáros vízparton elhelyezkedő Bungalows Key Largo egy igazi luxushotel, ám sajnos csak felnőttek számára. Néhány évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, ám debütálása nem volt éppen kudarcok nélküli. Mindössze hét hónappal a 2019-es nyitást követően az üdülőhely hatalmas tűzvészt szenvedett, ami miatt az év decemberéig tartó bezárásra kényszerültek, majd 2020-ban kitört a világjárvány. De az üdülőhely visszatért a piacra, és sokkal menőbb úticélnak tűnik, mint korábban valaha.

http://

 

A száznál is több privát bungalóval, szabadtéri káddal és kerti zuhannyal felszerelt hotel maga a paradicsom. A sziget megihlet mindenkit, aki arra téved, így a konyhafőnököket is, akiknek köszönhetően trópusi ételek és italok sora várja, hogy megkóstolják.
És amit feltétlenül ki kell próbálni, ha már eluntuk magunkat a napon: egy körutazás a két mókás (és egyben zseniális) lebegő tiki hajó egyikén.

Fotó: bungalowskeylargo.com

Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *