LOADING

Type to search

Inspiráció

Ezt a 15 dolgot tedd meg MOST, ha tíz évvel beelőznél mindenkit!

Share

Amit ma megtehetsz magadért, azt a jövőd megköszöni majd!

 1. Építs ki egy sokszínű baráti kört. Ne csak olyan emberek vegyenek körül, akik alapvetően hasonlóak hozzád. A különbözőség gyönyörködtet!
 2. Olvass sokat. Egy könyv, amit néhány nap alatt elolvasol, évtizedekre megváltoztathatja a gondolkodásmódodat.
 3. Tiszteld a kétségeidet, és ne legyél rest kérdéseket feltenni magadnak. Ez kell ahhoz, hogy megtaláld a saját válaszaidat.
 4. Legyél elég bátor úgy élni, ahogy mások nem.
 5. Tanulj meg főzni, és készíts olyan ételeket, amelyek tényleg táplálják a testedet.
 6. Figyeld a pénzügyeidet! Tervezz, számolj és oszd be felelősséggel a pénzedet. Ez a fajta pénzkezelés az életed minden területén felelősségvállalásra tanít.
 7. Tegyél félre minden hónapban. Nem számít, mennyit, a lényeg, hogy váljon rutinná, és kezdj el gondoskodni a jövődről.
 8. Ha tudsz, vállalj egy kis mellékest. Ez lehet, hogy megterhelő lesz egy ideig, de a megtakarításod viszont növekedni fog.
 9. Lépj túl a kellemetlen érzésen, amelyet egy hosszú ideig tartó edzés vagy a komfortzóna elhagyása tud kiváltani. Ha mindig ugyanúgy és ugyanazt csinálod, sosem leszel több annál, mint aki ma vagy.
 10. Ismerd el, ha tévedsz. A hibák elkövetése nem egyenlő a kudarccal. Abban az esetben buksz el, ha a büszkeséget választod.
 11. Dolgozz az „elég” hozzáálláson. A 21. század egyik rákfenéje, hogy mindent felhalmozunk. Olyan dolgokat is megveszünk, amire nincs szükség. Te is jártál már így, nem igaz? Az „elég” hozzáállás gyakorlása ennek kiküszöbölésében fog segíteni.
 12. Csak olyan dolgokat vegyél, amiket 3 hónap múlva is értékesnek fogsz tartani. Ha ez idő után már nem is emlékszel, miért volt erre szükséged, akkor nem volt túl jó vétel. Gondolj erre, minden vásárlásnál!
 13. Készíts listát! Mit szeretsz és mit nem; mit értékelsz, mit nem; miben vagy jártas, miben nem. Majd kezdj el foglalkozni a képzéseddel!
 14. Tervezd meg a napi rutinodat! Legyenek benne olyan szokások, cselekedetek, amelyek a célod felé visznek. Ha minden nap csak egyetlen apró lépést teszel meg, gondolj bele, hol fogsz taratani egy év múlva.
 15. Légy nyitott a lehetőségekre. Nem kell ám mindent pontosan megtervezni. Néha épp arra van szükség, hogy az élet vezessen.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

 • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *