LOADING

Type to search

Inspiráció

5 mérgező gondolkodásmód, amelytől meg kell szabadulnod, hogy jobb életet élj

Share

A mérgező gondolkodásmódot kedvezőtlen körülmények, a megoldatlan gyerekkori problémák és az életünk kudarcai okozzák. Ezt a gondolkodásmódot, ha nem kezeljük, velünk növekszik és hatalmukban áll tönkretenni az életünket, vagy visszatartani minket attól, hogy olyan életet éljünk, amit szeretnénk. Vedd fel te is a harcot ellenük! Elmondjuk, hogy mi az az öt leggyakoribb mérgező gondolkodásmód, ami megakadályoz abban, hogy jobb életed legyen!

1.Nem vagy elég jó.

Az egyik legelterjedtebb mérgező gondolkodásmód az a hiedelem, hogy nem vagyunk elég jók valamiben. Legyen szó egy bizonyos egyetemről, állásról vagy egy kapcsolatról, attól félünk, hogy azért nem kapjuk meg / szerezzük meg / érjük el, mert nem vagyunk elég jók ehhez. Az igazság az, hogy lehet, hogy nem vagyunk elég képzettek például a kívánt munkához, vagy megfelelőnek valakinek, akivel szeretnénk kapcsolatba kerülni, de ez nem azt jelenti, hogyn em vagyunk elég jók. Ez csak azt jelenti, hogy bizonyos dolgokhoz még nem nőttünk fel vagy bizonyos dolognak még nem jött el az ideje. (Vagy nem is fog, mert nem az az utunk…)  A minta megváltoztatásához meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat még akkor is, ha az eredmény nem az, amit szeretnél.

2. Végül úgyis elhagy mindenki.

Egy másik elterjedt mérgező gondolkodásmód az a hiedelem, hogy végül mindenki elhagy téged. Ez a gyermekkori elhagyatottságból vagy egy számodra kedves személy elvesztése miatt alakul ki nagyon fiatalon. Elkezdesz falakat építeni, hogy megvédd a szívedet, és végül újrajátszod azt a forgatókönyvet, hogy az emberek, akiket szeretsz, elhagynak, és egyedül maradsz. Önmagad szabotálod a saját kapcsolatodat ezzel a gondolkodásmóddal. Az önismeret és az önvizsgálat a kapcsolataidban kulcsfontosságú ahhoz, hogy elkezd gyógyítani ezt az elhagyatottsági problémát. Ez segít, hogy megszabadulj ettől a hiedelemtől, hogy végül mindenki csak úgyis elhagy téged, és a dolgok rosszul fognak végződni.

3. Meg kell küzdened, hogy megszerezd, amit akarsz.

Valamennyien arra vagyunk programozva, hogy elhiggyük, az olyan kijelentéseket, mint a „ha nincs fájdalom, nincs haszon” vagy „az élet igazságtalan”. Ezeket a küzdelmes időszakokban használjuk. De ez a mérgező hiedelem, mert bármi, ami könnyen jön az életünkbe, arról azt érezzük, hogy nem érdemeljük meg, mert nem dolgoztunk meg érte keményen. Ez a mentalitás megakadályozza, hogy nagyot álmodjunk, hogy kövessük a szívünket, a szenvedélyünket, mert arra vagyunk késztetve, hogy kemény kell dolgoznunk, küzdenünk, hogy elnyerhessük a kívánt életet. Ne érezd magad bűnösnek, ha valami könnyen érkezik az életedbe. Kezdj el hinni abban, hogy a jó dolgok könnyen és küzdelem nélkül is az életed részesei lehetnek.

4. Nem tudod feladni.

Az előző ponthoz hasonlóan a társadalom negatívan ítéli meg azokat az embereket, akik feladják. Legyen szó párkapcsolatról, iskoláról, munkahelyről, egzisztenciáról, aki felad valamit, az nem nyertes az emberek szemében. Pedig néha a kilépés az egyetlen lehetőség arra, hogy jobb életünk legyen. Teljesen rendben van, ha kilépsz egy toxikus munkahelyről, vagy egy mérgező párkapcsolatból. Rendben van, ha elköltözöl a városból, ami kiszívja a lelked. Ne legyen ezért lelkiismeretfurdalásod!

5. Neked kell lenned a jobb embernek.

Végül, de nem utolsósorban, a legtöbben úgy nevelkedtünk, hogy megtanultuk, hogyan legyünk a legjobbak, de az igazat megvallva, ez rendkívül mérgező lehet bizonyos helyzetekben. Az olyan embereknél, akik átlépik a határt és mérgezik az életünket nem szabad jobbnak lennünk. Jobban járunk, ha ezek az emberek nincsenek jelen az életünkben, de mi nem leszünk attól rosszabb emberek, ha megszakítjuk az ilyen mérgező emberekkel a kapcsolatainkat. Azok, akik nem tisztelnek téged, vagy állandó drámát hoznak az életedbe nem kell, hogy empatikus, megbocsátó vagy éppen kedves és jobb legyél. Az ilyen embereket egyszerűen el kell engedni, mert nincs helye az életedben.

Ezt olvastad már?

Jobbat érdemelsz egy mérgező embernél, legyen barát vagy szerelem…

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *