LOADING

Type to search

Élem Főoldal

6 mérgező viselkedés, amitől nyugodtan elsétálhatsz …

Share

Nem vagyunk egyformák. Azt lehet mondani, hogy pont ettől szép az élet, ugyanakkor épp ez okozhat némi nehézséget is. Vannak ugyanis olyan emberek, akik mérgező tulajdonságokkal és viselkedési mintázatokkal bírnak. Ezzel még nem is lenne semmi baj, de azzal már igen, ha tapasztaljuk őket.

Íme 6 mérgező viselkedés, amivel vigyázz!

  1. Érzelmi manipuláció

Ha úgy érzed, valaki rájátszik a bizonytalanságodra, vagy a saját javára próbálja a legjobbat kihozni belőled, érdemes átgondolnod a kapcsolatotok jövőjét. Kezdetben csak néhány ártalmatlanul negatív szó, később már egy komoly alacsony önértékelés…

  1. „Én, én, én…”

A nárcisztikus jellemvonás egyik fontos jele: „én, én, én…”. Az ilyen emberek adás nélkül vesznek el, egoisták, nincsenek érzelmeik mások iránt és szeretik, ha minden körülöttük forog. Tovább mélyítik a sérüléseidet, és a maguk javára fordítják a dolgokat.

  1. A középső neve: dráma

Túl drámainak érzed a kapcsolatodat valakivel, és fogalmad sincs, miért van ez így? Mindent túlreagál, folyton „hisztizik”, te pedig szarul érzed magad, mert nem tudod, mit tettél már megint? A drámakirálynő címet viselő emberekkel nem egyszerű. Nem tud egészséges kapcsolatot kialakítani senkivel a dráma miatt, ezért olyan mérgező.

  1. Következetesen inkonzisztens

Van olyan ember az életedben, akire egyik pillanatban még támaszkodhatsz, a másikban pedig már el is tűnt? A következetlen embereket nehéz követni. Viselkedésük változékony, mint az időjárás, sosem tudhatod, mit tesznek a következő pillanatban. Egyszer az önbizalmadat erősítik, legközelebb viszont épphogy rombolják. Mindenkinek jobb lesz, ha távol maradsz tőlük.

  1. Támogatás hiánya

Vannak emberek, akikre semmilyen körülmények között nem számíthatunk. Az együttérzés és a támogatás hiánya ugyanúgy mérgező viselkedés. Lehet, hogy néhányszor megbirkózol a csalódással, de ne akard, hogy mindez életed végéig tartson…

  1. Passzív-agresszív viselkedés

Arra mondjuk, hogy passzív-agresszív, aki nem támad szemtől szemben, hanem apró, verbális szúrásokat használ, hogy bűntudatot keltsen benned. Érzelmi „ütésekkel” áll bosszút. Tudnod kell, hogy a passzív agresszió az érzelmi bántalmazás egyik formája, ezért érdemes elkerülni.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *