LOADING

Type to search

Élem

Ha üzennél neki, holott nem szabadna, tedd ezt

Share

Ismerős az a nyomasztó késztetés, hogy elküldd az üzenetet, pedig tudod, hogy nem kellene? Persze, hogy az. Mindannyian átéltük már. Nemrég ért véget a kapcsolatotok, és még meg kell szoknod az új felállást. Természetes, hogy kísértésbe esel, ugyanakkor érdemes kitartanod!

A figyelemelterelés kézenfekvő megoldásnak tűnhet, és talán működik is… egy ideig. De nem támaszkodhatsz erre állandóan. Nyerhetsz egy kis időt azzal, hogy elmész az edzőterembe, megnézel egy filmet vagy kitakarítod a házat. De ez nem fenntartható.

Gondolj azokra a pillanatokra, amikor a szobád magányában a régi emlékeket játszod le a fejedben újra és újra. Képeket és videókat nézegetsz, meg pörgeted az Instát. Na, ilyenkor szokott megtörténni a baj!

Mi lehet a megoldás?

Minden alkalommal, amikor elsöprő késztetésed támad üzenni neki vagy felhívni, egyszerűen add ki magadból mindazt, ami benned van. Írd ki magadból a naplódba vagy egy dokumentumba a számítógépen. Vedd fel hangrögzítőre a telefonodon, vagy kérd meg egy barátodat, hogy asszisztáljon neked ehhez, és mondd el neki mindazt, ami a szívedet nyomja úgy, mintha az exednek mondanád.

Ha harag van benned, akkor hangosítsd fel a tévét, és üvölts! Toporzékolj, ha jólesik, vagy csapdoss párnát az ágyhoz. A cél az, hogy kiadd magadból az érzéseket, amelyek a különös döntések meghozatalára késztetnek. Lehet, hogy lesz több tucat jegyzeted vagy hangfelvételed: egyesek szívhez szólóak, mások tele trágársággal. És ez rendben van! Csak add ki!

Minél többször vezeted ki magadból a feszültséget és a frusztrációt, annál kevésbé érzed majd a késztetést, hogy ráírj vagy felhívd. Persze mindez idő, ugyanakkor a kulcs már a kezedben van a továbblépéshez.

És még valami: minél több érzelmet adsz ki magadból, annál kevesebb marad benned, hogy akadályozza vagy nehezítse az új kapcsolatodat.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *