LOADING

Type to search

Családozom

Az édesanyáknak szükségük van arra, hogy a család nélkül (is) utazzanak …

Share

Ettől még nem vagytok rossz anyák, sőt.

Amikor gyermekünk születik az életünk felfordul. Szinte minden a gyerekről szól, az aggódásról, a vele való törődésről. A tudomány szerint négy hónappal a gyermek születése után a szürkeállományunk megnő, azaz épp, hogy nem elveszítjük a józan eszünket az anyaságban (bár néha úgy érezzük, ez nem is kérdés), hanem pont az ellenkezője.

De nem ez az egyetlen változás. A munkánk mellé egy új is érkezik: teljes munkaidős anyává válunk. És még ha van is segítségünk egy szuper nagyi képében, és a férfi az életünkben teljes munkaidős apává is válik, akkor is érezzük, hogy fogy az erőnk. Egyre nehezebben koncentrálunk, rosszul alszunk, szinte non-stop fáradtak vagyunk. Főleg érzelmileg.

A fókusz teljesen áthelyeződik a gyerekre, és magunkra szinte semmi időnk nincs. Ahogy múlnak az évek, szerencsére egyre többen írnak, beszélnek arról, hogy mi is az az “énidő”. Arról, hogy az édesanyáknak szükségük van arra, hogy időnként feltöltődjenek.

És nem csak maguk miatt.

A család nyugodt és kiegyensúlyozott édesanyát szükségel, hiszen akkor van nyugalom, ha anya kipihent és mosolyog.

Ehhez pedig időnként a fókuszt vissza kell helyezni saját magára. Lehet, hogy elég csak egy hosszú hétvége a barátnőkkel, vagy csak egy pénteki ottalvós buli, de az is lehet, hogy az évek alatt annyira elfáradtál, hogy egy egész hetes vakációra van szükséged.

A jó hír, hogy megteheted. Ha időd és pénztárcád engedi, akkor engedd meg magadnak. Ettől nem vagy rossz anya, sőt. Feltöltődve, kipihenten térhetsz vissza szeretteid közé, akik egy boldog, kipihent mamit kapnak vissza.

Az anyák feltétel nélkül szeretik a családjukat, de legyünk őszinték, időnként elfáradnak abba, hogy édesanyák. Hogy valaki mindig azt kiabálja: Anyaaaa! Ilyenkor nem szégyen azt mondani, hogy most mami-szabira van szükségem.

Használd ki ezt az időt arra, hogy feltöltődj, hogy magaddal foglalkozz, hogy kiszakadj az otthoni gondokból egy kicsit. Mikor újra otthon leszel sokkal jobban megbecsülik majd a jelenléted, a munkád. (Reméljük nem egyheti mosatlanra térsz haza…)

Természetesen senkit sem arra sarkallunk, hogy fossza ki a családi kasszát és utazzon el Balira, csak arra, hogy néhány napra vegyen ki szabit az életéből, és törődjön KIZÁRÓLAG önmagával. Jót fog tenni egy kis harmónia és megnyugvás a léleknek.

A mamik is megérdemlik a vakációt, és ne okoljuk őket azért, mert szeretnének távol lenni a gyerekeiktől egy kicsit. És reméljük, hogy ettől ők sem érzik rosszul magukat. A gyerekek rendben lesznek, apa pedig ugyanúgy tudja a dolgát, mint anya.

Emlékezz rá, hogy nem csak anya vagy, hanem nő is. Lépj ki a komfort zónából és tölts néhány napot saját magaddal, vagy a barátaiddal!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *