LOADING

Type to search

Élem

15 jele annak, hogy minőségi baráti kapcsolataid vannak

Share

Olykor kételkedünk abban, milyennek is kellene lennie egy barátságnak. A kulcs valójában mindig az, hogy hol vannak a határaink, mi fér bele nekünk, mi nem, és mire vágyunk.

Mindemellett azonban vannak általános jelei is annak, hogy a barátságok, amelyek körbevesznek minket mélyek és minőségiek. Ezeket gyűjtöttük egy csokorba.

 1. Nem beszéltek minden nap, mégis tudjátok, mi van a másikkal. A fontos dolgokról mindig tájékoztatjátok egymást.
 2. Tiszteletben tartjátok egymás idejét.
 3. Mentálisan és érzelmileg is jelen vagytok, ha időt töltötök együtt.
 4. Tisztában vagy vele, mit tudsz te beletenni ebbe a barátságba, illetve azzal is, mit tud a másik. A kapcsolatok fenntartása mindig munkát igényel.
 5. Megérted a határok szükségességét. Tiszteled őket, és a barátaid is tisztelik a tieidet. Tudod, hogy egy jó kapcsolatban ez így működik.
 6. Lehet, hogy nem tudtok mindig ott lenni egymás mellett fizikailag, de bármit hozzon is az élet, egymásra számíthattok.
 7. Tisztelitek egymás párkapcsolatait.
 8. Arra törekszetek, hogy a kis dolgokat épp úgy megosszátok egymással, mint a nagyokat. Hiszen tisztában vagytok vele, hogy az apró örömök is sokat jelentenek.
 9. Nemcsak sírni, hanem örülni is tudtok együtt.
 10. Nem kényszerítetek rá semmit egymásra. Persze tudtok kompromisszumot kötni, és kisegítitek egymást a bajban, de nem erőszakoskodtok.
 11. Pontosan tudjátok, mikor kell mindent félretennetek, és ott lenni a másik mellett.
 12. Képesek vagytok kommunikálni egymással. Nemcsak a jó dolgokat, hanem a félelmeket, az aggodalmakat és a bizonytalanságokat is. Az őszinte beszélgetések mellett pedig meghallgatásra is találtok.
 13. Megértitek, hogy az embereknek időnként térre van szüksége. Nem sértődtök meg egymásra, ha valamelyikőtök inkább egyedül szeretne lenni.
 14. Nem hagyjátok, hogy egy-egy vita vagy összezördülés határozzon meg titeket. Képesek vagytok tisztázni a nézeteltéréseket.
 15. Nem hasonlítjátok össze a barátságokat egymással, hanem pontosan úgy fogadjátok el őket, ahogy vannak.

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

 • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *