LOADING

Type to search

Élem

A szerelem lehet békés … de mást is tanultam tőled a szerelemről

Share

Félresiklott kapcsolatok, vakvágányok és szerelmi csalódások. Olykor nem értjük, miért pont velünk történnek ezek a katasztrófák. Idővel azonban rájövünk, hogy bizony okkal sodorta az élet elébünk őket. Általuk tanuljuk meg, milyen is igazából a szerelem.

  1. A szerelmet nem lehet általánosítani. Vannak nők, akik színesnek látják, mások a teljesség szóval azonosítják, és olyanok is akadnak, akiknek a szerelem olyan, mint egy gyönyörű dal, ami folyton a fejedben jár. És ez így van jól. Bármit is mondanak nekünk a szerelemről, azt mindenki a saját szűrőjén keresztül teszi. Hogy neked mit jelent a szerelem, az csakis tőled függ.
  2. A megfelelő emberrel sem lesz könnyű. Mindig vannak viták, nehézségek. Mi az, ami igazán számít? A kapcsolat minősége, és az, ahogyan egymáshoz álltok. A tisztelet különösen fontos.
  3. Egy párkapcsolatért mindig dolgozni kell. Tomboljon akármennyire is a szerelem, legyen ott a megértés, az elfogadás vagy a szenvedély, munka mindig lesz. Ez azonban nem teher. Sokkal inkább egy lehetőség arra, hogy önmagunk legjobb verziójává válhassunk a párunk mellett, és a kapcsolat is egyre feljebb lépjen. Ez a szintlépés hozza el a folyamatos megújulás élményét.
  4. Együtt fejlődni csodálatos. Az emberek azért találnak egymásra, hogy adjanak valamit a másiknak. Különösen érvényes ez a párkapcsolatra. Amit kevésbé viselünk el a párunkban, annak mindig jelzésértéke van.
  5. A harcok olykor eltaszítanak egymástól, máskor viszont épp ellenkezőleg: közelebb hoznak.
  6. A kommunikáció egy fontos része minden párkapcsolatnak. Működjön bármilyen jól a kémia, ha nincs kommunikáció, akkor… mi van? A beszélgetések hiánya miatt térhetünk le az útról, ami egymás szíve között fut.
  7. Olykor csak arra van szükség, hogy megkérdezzük: mit tenne a szeretet? Legyen bármilyen nehéz, vitás vagy konfliktusos is a helyzet. A makacsságot, a büszkeséget, a haragot át lehet fordítani, ha feltesszük magunknak ezt az egyszerű kérdést. A szeretet ugyanis pontosan a párod szíve felé fog vezetni.

 

Ludányi Bettina

Szenvedélye az írás, teljesen kitölti az életét. Főállásban újságíróként és marketing-szövegíróként dolgozik, másodállásban pedig regényeket ír. Ha nem a laptop előtt üldögél egy kávéval a kezében, akkor rendszerint utazik, hogy újabb tapasztalatokat gyűjtsön. Ugyanakkor imád a családjával lenni, pihenni és persze olvasni.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *