LOADING

Type to search

Élem

A szerelem akkor is szerelem, ha nem vagyok a topon …

Share

Már pedig nagyon sokszor nem vagyok, az elmúlt években. De szerencsém van, elfogadó párkapcsolatban élek. Ezt szoktam mondani, ha szóba kerül, hogy hogy vagyunk mi egymással, immár lassan tizensok éve.

Szóval a férfi az életemben akkor is szeret, amikor:

Nem vagyok kisminkelve és nem vagyok frizurázva. Valójában ahogy öregszem ezeket a dolgokat teljesen elhagytam, pontosabban, akkor teszem meg, ha van kedvem, ha érzem magamban az “istennőt” (na nem mindig…sőt!) ha randizni megyünk és tetszeni akarok neki. Egyébként néha csak simán itthon is megteszem, ha van hozzá kedvem, és időm.

De eszembe nem jutna olyasféle elvárásnak megfelelni, hogy “anyukám rakjál már magadra egy kis sminket, hogy jó’ nézzél ki”. Nem. Ha szeretsz, akkor szeress melegítőben is, smink nélkül, karikás szemmel.

Borzasztóan károsak azok a cikkek és riportok, amelyek arról szólnak, hogy egy nőnek mindig csodaszépnek és királylánynak, és tökéletesnek kell lennie. Járj fodrászhoz, sminkeld magad, fesd ki a körmöd, költs szép ruhákra azért, hogy jól érezd magad, és szerethetsz tetszeni is! DE. Ne azért tedd mert különben elhagynak.

Aki ilyesfajta elvárást támaszt más felé, az nem szerelmes.

Te pedig rossz helyen keresed a boldogságot.

Íme egy 46 éves nő vallomása.

Én bizony nem mindig veszem elő a borotvát, a hajam, bár még selymes egyre rövidebb és őszebb, böfögni és pukizni is szoktam, sőt amikor anyukám meghalt, még az is előfordult, hogy fel se keltem az ágyból két napig.

Meg olyan is, hogy nem mostam fogat.

Ennek ellenére, és mindezek mellett van egy férfi, aki már itt van mellettem egy csomó éve, és egyébként ő se mindig patent ám. (Csak mondom.)

Mindketten tudjuk, hogy a párkapcsolatban a legfontosabb dolog egymás elfogadása, így nem nyomorítjuk egymást semmilyen elvárásokkal. Se a külsőnkre, se az anyagiakra, se az érzelmeinkre vetítve.

Nincs reggelente feszült kapkodás, hogy csodás legyek, ő pedig nem fog gyomorgörcsöt kapni ha a terheket rám kell pakolni. Attól még férfi marad, én pedig nő.

És szeretjük egymást.

Halkan, ordítva, böfögve, röhögve, büdösen, illatosan, tisztán és koszosan is. Néha az egyik erős, néha a másik. De felesleges elvárások nélkül.

Mert már tudjuk, hogy a szerelem, a hosszútávú kapcsolat nem azon múlik, hogy van-e rúzs a számon, vagy, hogy felszedtem – e néhány kilót. Nem. Aki azt mondja, hogy egy nő ne hagyja el magát soha, az még nem élt elfogadó kapcsolatban.

De egymás kezét nem engedjük el. És nem hagyjuk, hogy bármilyen feszültség, vagy elvárás betegítsen meg bennünket.

Békében élünk, tökéletlenül.

 

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *