LOADING

Type to search

Élem

5 ok, amiért nehéz megbocsátani a megcsalást

Share

Nemcsak azért nehéz megbocsátani, mert összetörték a szívedet. Fogták a közös jövőről szőtt ábrándokat, és miszlikbe tépték. És ennél még ráadásul sokkal többről is van szó!

1. A mérgező kíváncsiság megszállja a gondolataidat. Folyamatosan azon töprengsz, miért tették, mit kellett volna másként csinálnod és miért nem vetted észre korábban a jeleket. Addig fogod emészteni ezen magad, amíg a fájdalom elviselhetetlenné válik. A kérdések soha nem tűnnek el, és a válaszok soha nem lesznek elég jók ahhoz, hogy bármit is igazoljanak.

2. Állandóan azon fogsz agyalni, hogy a te hibád volt-e. Még akkor is, ha ezt soha senki nem mondta ki hangosan. Azt fogod hinni, nem szeretted őt eléggé, vagy nem figyeltél rá eléggé. De az igazság az, hogy nincs jó ok a megcsalás igazolására.

3. Az elégedetlenség érzése folyton ott legyeskedik majd körülötted. Kísérteni fog, és emlékeztet arra, ami történt. A szerelem nem lesz többé felhőtlen. Aggódni fogsz azon, hogy nem vagy elég jó az ágyban, máshogy kellene szeretned, nem kellene ennyire „soknak“ lenned, vagy hogy talán túl ragaszkodó vagy. És akármennyiszer is hallod, hogy NEM A TE HIBÁD VOLT, egyszerűen… nem fogod elhinni.

4. A megbocsátás nem könnyű. Másodpercek törtrésze alatt veszítetted el a szerelembe vetett bizalmadat. Bármennyire is szeretnéd, hogy egésznek vége legyen egy csettintésre, ez nem így megy. Tudom, hogy szeretnél megszabadulni a fájdalomtól és minden rossz érzéstől. Ugyanakkor a megbocsátás időbe telik. Hiszen mindent megadtál a férfinak, aki viszont mindent elvett tőled egyetlen tettel. Ezzel megbirkózni nehéz.

5. Hasonlóan nem könnyű gátat szabni a rossz gondolatoknak és elengedni a fájdalmat. Egy része mindig veled lesz, tegyél bármit. Ugyanakkor van esély a gyógyulásra. Még annak ellenére is, hogy hosszú idő után, amikor az emlékek egy része már megfakul, a megcsalás árnya még mindig kísérteni fog.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *