LOADING

Type to search

Főoldal Szépítkezem

Pigmentfoltok? Így kezeld őket!

Share

A pigmentfoltok sokak számára lehetnek zavaró bőrhibák. Sokszor szeretnénk őket eltüntetni és halványítani valahogy, továbbá megelőzni a további sötétedésüket. Mit kezdjünk velük?

Mi is az a pigmentfolt, és mit kezdjünk vele?

A pigmentfoltok tulajdonképpen természetes „bőrhibák”. Igen kevés ember létezik, aki legalább valahol ne tudhatna magáénak minimálisan egy apró pigmentfoltot.  Ugyanis a szeplő is idetartozik, és még számtalan egyéb bőrfolt, amely egyébként nem jelent soha veszélyt. Azonban gyakran zavarónak tartjuk, főleg, ha erős a színezetük, és mondjuk az arcon találhatóak. A pigmentfoltok a nap hatására erősödhetnek, hiszen ezek a festékanyag-termelő pontok az UV-sugárzás hatására erősebben termelik a festéket pont amiatt, hogy megvédjék a bőrt a károsodástól. Ez egyfajta barnulást eredményez, amely ezeket a foltokon erősebben látható. Ebből a szempontból tehát a pigmentfoltok igenis „jót akarnak”, csak néha nem jó helyen teszik azt. Mit kezdhetünk velük? Megfelelő természetes anyagokkal halványítható a pigmentfolt, és persze a megfelelő UV-védelem mellett nem erősödik a festéktermelés sem.

A pigmentfoltok halványítása

Azon kívül, hogy alapozóval megpróbáljuk eltüntetni a foltokat, használhatunk halványító krémeket is. Ezeket a különféle kozmetikumokkal is foglalkozó üzletekben is megkaphatjuk. Viszont házilag is megpróbálkozhatunk a halványítással például citromlé és szódabikarbóna keverékével, ha pakolást készítünk, és azt hagyjuk állni az érintett területen, ráadásul bizonyos gyógyteák is hatékonyak lehetnek a témában. Azonban a legjobb, ha minden ilyen házi kísérlet előtt konzultálunk egy bőrgyógyásszal. Ő biztos, hogy tud ajánlani olyan megoldást, ami egyénre szabottan lesz hatékony. Akár még kezeléseket is igénybe vehetünk, amelyek kozmetikusok és bőrgyógyászok alkalmaznak. Vagyis valójában számtalanféle módszer és lehetőség adott a pigmentáció halványítására.

Megfelelő UV-védelem

A halványítás mellett a legjobbat akkor tesszük a pigmentfoltokkal, na meg a bőrünkkel, ha rendszeresen védjük a káros UV-sugárzástól. Ezt olyan fényvédőkkel és fényvédő alapozó típusokkal tehetjük meg, amelyek minőségi módon óvják, az alapozók pedig fedik is a foltokat és a bőrünket. Egyszerre védenek és ápolnak. Ezzel nem csak megelőzzük azt, hogy a pigmentfoltok sötétedjenek, de a bőrünk se károsodik tovább. Azonban rendkívül fontos, hogy ilyen készítményeket csak megbízható márkától szerezzünk be. Ugyanis az UV-védelem nem egy olyan kategória, hogy olcsó ismeretlen márka termékeit kenjük magunkra. A megbízhatatlan forrásból származó krémek ugyanis komoly allergiákat, sőt akár még bőrrákot is okozhatnak! Viszont az olyan márkák például, mint a Vichy, évtizedek óta folyó komoly kutatások eredményeként készített termékeket kínálnak az UV-védelem témájában is. Hivatalos tanúsítvánnyal, komoly bőrgyógyászati tesztek után dobják őket piacra, ez pedig nagyon fontos, ha krémet választunk, főleg ha abban például UV-védelemre szolgáló anyag található.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *