LOADING

Type to search

Élem Ez+az

Miért őrülnek meg egyesek attól, ha elkezded szeretni magad?

Share

Vannak olyan emberek, akik mérgesek lesznek, amikor elkezded szeretni magad. Sokkal többször mondasz nemet, mint igent. Végre használod a hangodat, és olyan dolgokat is kimondasz, amiket nem szoktak tőled hallani. Most már tudod, hogy mit érsz, és nem elégedsz meg kevesebbel.

Most már jobban tudatában vagy annak, hogy ki akar kihasználni téged, ki hazudik és ki próbál becsapni. Már akkor is megvéded magad, ha közben cserbenhagysz másokat.

Vannak, akik mérgesek lesznek emiatt. Hiányozni fog nekik a régi verziód, akit szerettek és megszoktak. Akit könnyedén manipulálhattak. Aki mindig ott volt mellettük, és használhatták. Az igényeiket mindig a sajátod elé helyzeted, és épp ezért kedveltek annyira. De ez megváltozott. Már magadat teszed az első helyre, és többé nem szolgálod az ő igényeiket.

Most már nem érdekel, hogy elhagynak vagy megszakítanak veled minden kapcsolatot. Végre jobban szereted önmagadat és a saját társaságodat, mint egykor. Mert rájöttél, hogy bizonyos emberek szeretete csak addig tart, ameddig használhatnak.

Önmagadra koncentrálsz, ami feldühíti őket. Persze nem rosszból teszed. Egyáltalán nem akarsz megbántani senkit. Csak egyszerűen meghúzod azokat a határokat, amiket sokkal korábban kellett volna. Például, amikor a barátod nálad alhatott, mert szüksége volt a támogatásra, ám amikor neked kellett volna segítség, nem szólt egy szót sem. Vagy ott van az exed, aki mindig leakasztott a fogasról, amikor magányos volt. De beszélhetnénk a főnöködről, aki folyton rombolta az önbecsülésedet.

Számtalan példát lehetne mondani, de mindez már a múlt. Igen, vannak, akik dühösek lesznek azért, mert már nem vagy olyan, mint régen. Jó sok ismerős és barát, sőt még talán munkahelyi kapcsolat is le fog morzsolódni. De gondolj arra, hogy végre kitisztul a tér! Végre beérkezhetnek azok az emberek, akik valóban tiszták és képesek megbecsülni. Akik valóban értékelnek és úgy szeretnek, ahogy vagy: a határaiddal és az önbecsüléseddel együtt.

Nincs is jobb annál, mint elengedni végre a megfelelési kényszert, és igazán, mélyen megszeretni önmagadat. Nemcsak az önbecsülésed kerül a helyére, hanem az egész életed is. Végre igazán éleheted az álmaidat, és rátalálhatsz arra a sok csodára, amit neked szánt az élet.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *