LOADING

Type to search

Ez+az

Ezért kellene kimondanod: szeretlek

Share

Először neked kellene kimondanod: szeretlek. És nem, nem szabad kifogásokat keresni. Persze a helyzet még kínossá is válhat, ha ő nem viszonozza az érzéseidet. Tudom, hogy ennek az egyetlen szónak mekkora súlya és jelentősége van.

 

Biztos vagyok benne, hogy félsz. Sok „szeretlek“ végződött búcsúval és fájdalommal a múltban. Ha rágondolsz, azonnal újra megjelenik benned az elhagyatottság érzése. Megértem. Azt is, hogy nemcsak a csalódástól, hanem a szerelemtől is tartasz. Épp a fájdalom miatt.

 

Én mégis arra biztatlak, hogy mondd el. Lehet, hogy nem kapsz viszonzást, és ez fájni fog. Ám egy dologtól viszont megkíméled magad: a „mi lett volna, ha“ nyomasztó súlyától. Légy elég bátor ahhoz, hogy megtedd az első lépést. Merj sebezhető lenni. Légy elég merész ahhoz, hogy kimondd: „szeretlek“. „Szeretlek még akkor is, ha nem szeretsz viszont.“

 

Egy olyan társadalomban, ahol egyre érzelemmentesebbek és szenvtelenebbek az emberek, szeretni valakit és ezt ki is fejezni, hősies dolog. Szóval kérlek, mondd el neki. Mondd neki, hogy szereted. Mondd el neki, mennyire féltél kifejezni ezt, mégis így döntöttél. Mert nem akartad csalfa reménybe ringatni magad.

 

Mondd el, hogy nemcsak miatta döntöttél így, hanem magad miatt is. Lehet, hogy a szíved millió darabra törik, de legalább nem fogsz többi időt pazarolni egy olyan álomra, ami elérhetetlen.

 

Vállald fel önmagadat és az érzéseidet.

 

Legyél bátor és vakmerő a szerelemben. Legyél szenvedélyes és féktelen a szavaiddal. Ne habozz elmondani valakinek az érzéseidet még akkor se, ha így elveszíted. Ne élj illúzióban, és abban reménykedve, hogy egyszer… majd… talán… lesz közös jövőtök.

 

Az élet túl rövid ahhoz, hogy pazarold az idődet. Legalább próbáld meg. És élj megbánás nélkül!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *