LOADING

Type to search

Élem

7 emlékeztető, ha túlterheltnek érzed magad

Share

1.Voltál már hasonló helyzetben, és túljutottál rajta. Lehet, hogy nem volt könnyű, de sikerült. Ha ment a régi énednek, akkor menni fog az újnak is. Hiszen korábban nem voltál felvértezve annyi bölcsességgel és tapasztalattal, mint most. Annak ellenére, hogy úgy érzed, a világ súlya nehezedik rád, tudd, hogy ugyanúgy átvészelheted ezt az időszakot is, mint minden mást a múltban.

 

2. Nem baj, ha nem csinálod jól. Az erő nem abban rejlik, hogy úgy teszel, mintha minden oké lenne, közben meg nincs így. És még csak azt sem, hogy egyszerre húsz dologgal zsonglőrködsz, közben félsz attól, hogy csalódást okozol másoknak. Az igazi erő az, amikor őszinte vagy magaddal, és beismered, ha küzdesz. Nem vagy emberfeletti, tehát nem kell eltitkolnod a gyengeségedet a világ elől.

 

3. Nem győzheted le egyszerre az összes problémádat. Tegyél apró lépéseket. Megértem, hogy minden miatt is aggódsz, ugyanakkor vannak dolgok, amikre nem vagy képes. Fizikai akadályai vannak, szóval kérlek, ne erőszakoskodj magaddal. Dolgozz azon, amin tudsz.

 

4. Nem te vagy az egyetlen, aki így érez. Rengeteg ember küzd hasonló nehézségekkel. Talán olyanok is, akiket személyesen ismersz, csak ők sem merik bevallani. Soha ne érezd úgy, hogy valami nincs rendben veled.

 

5. Tarthatsz szünetet. Megengedheted magadnak a pihenést, a lazulást. Néhány órát, egy napot vagy akár egy hetet is. Megengedett, hogy egy kis időre elszakadj a kötelezettségeidtől. Ha úgy érzed, rád fér a szünet, akkor vegyél ki szabadságot, és pihenj!

 

6. Az egyetlen személy, akinek a kedvében kell járnod, az te magad vagy. Nem önzés, ha azt teszed, ami a legjobb neked. Ha mindig másokra fókuszálsz, nem marad időd magadra.

 

7. Lehet, hogy most arra van szükséged, hogy sírj. És ez rendben van. Ne nyomd el az érzéseidet, csak engedd meg a könnyeket. Vezesd ki a feszültséget, mielőtt szétszakít. Nincs azzal semmi baj, ha könnyeket hullatsz. Hiszen… ember vagy. És az emberek olykor így engedik ki magukból a felgyülemlett érzéseket.

 

Ezt is olvasd el:

10 motivációs idézet, amit olvass el, ha magad alatt vagy!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *