LOADING

Type to search

Inspiráció

Ne legyen bűntudatod azért, mert szereted magad

Share

Ne legyen bűntudatod azért, mert kiiktattad az életedből a mérgező embereket. Attól, hogy te vetettél véget ennek a kapcsolatnak, nem feltétlenül vagy te az oka annak, hogy így kellett történnie. Azt kell tenned, ami neked a legjobb. Magadat kell az első helyre emelned még akkor is, ha fáj.

Ne legyen bűntudatod azért, mert fontosnak tartod a saját mentális egészségedet. Megengedett, hogy önmagadért hozz döntéseket. Ha mindez felzaklatja a körülötted élőket, az valójában róluk szól és nem rólad. Ha valaki igazán törődik veled, akkor biztat és elfogadja a tetteidet.

Ne legyen bűntudatod azért, mert csalódást okozol másoknak. Akkor sem, ha szereted őket. Nem hozhatsz meg döntéseket másokért. Nem választhatsz pályát a szüleid akarata miatt. Nem hasonulhatsz meg csak azért, mert a párod valami olyat vár el tőled, amit te nem akarsz. Mi értelme annak, hogy miközben őket boldoggá teszed, önmagadat elárulod? Ha az életedről van szó, az érzelmeid és a véleményed a legfontosabbak.

Ne legyen bűntudatod azért, mert kiállsz önmagadért. Ha valaki felzaklat, nem kell úgy tenned, mintha ez rendben lenne. Nem kell udvariasan viselkedni valakivel, aki tiszteletlen veled. Kimondhatod a véleményedet, és elmondhatod, mi a baj. Felhívhatod az emberek figyelmét a határaidra. Nem szabad csendben maradni, amikor belül szenvedsz.

Ne legyen bűntudatod azért, mert nemet mondasz. Lehet, hogy nagylelkű ember vagy, de nem kell mindenkit megváltani. Nem is lehet. Ne terheld túl magad azért, hogy másnak jót tegyél. Ne vedd át más emberek nehézségét és problémáját. Néha azt kell tenned, ami a legészszerűbb számodra akkor is, ha közben visszautasítasz valaki mást. Minden ember a saját életéért felelős.

Ne legyen bűntudatod azért, mert törődsz magaddal. Ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve nem veszed tekintetbe a körülötted lévő embereket. Azt sem jelenti, hogy tiszteletlen leszel másokkal. Egyszerűen arról van szó: nem hagyod, hogy bármit megtegyenek veled.

Ne legyen bűntudatod azért, mert azt teszed, ami a legjobb neked. Ne habozz, ha a saját jóllétedről van szó! Csak szeresd magad annyira, hogy nem hagyod kizsigerelni a lelked.

Ez is érdekelhet:

 

A csillagjegyed elárulja, miért megy nehezen az *önszeretet*!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *