LOADING

Type to search

Inspiráció

Mindig olyanokat teszel első helyre akik utána fütyülnek rád? Ennek véget kéne már vetni…

Share

Ne add fel az igazi énedet olyan emberekért, akik mellett nem lehetsz önmagad. Akik nincsenek sehol, amikor szükséged lenne rájuk. Akiknek – úgy tűnik – soha nem lehetsz elég jó.

Ne tegyél erőfeszítéseket olyan emberekért, akik soha nem segítenek felállni, amikor a padlón vagy. Akik csak elvárnak, de érted nem tesznek semmit. Hagyd abba, hogy lekicsinyíted magadat azért, hogy mások elfogadjanak.

Ne maradj csendben, hogy megőrizd mások lelki békéjét. Hagyd abba a magyarázkodást. Főleg ne tedd ezt olyan emberekkel, akiket nem is érdekelnek igazán a szavaid.

Ne nyomd el tovább az érzéseidet azért, hogy másoknak kényelmesebb legyen. Ne tusold el, hogy megsebeztek csak azért, hogy ne érezzék rosszul magukat emiatt. Senkinek sem hagyhatod, hogy ezt tegye veled.

Ne rúgd fel a saját határaidat olyan emberek miatt, akik egyáltalán nem tisztelik őket. Ne tégy úgy, mintha a te szükségleteid nem számítanának.

Ne áruld el önmagadat!

Amennyiben meghasonulsz olyan emberekért, akik nem értékelik az igazi énedet, el fogod veszíteni azt a nőt, aki visszanéz rád a tükörből. Arra fogsz eszmélni, hogy már nem is ismered önmagadat. Idegennek fogod látni a szempárt és az arcot.

Ez keserűséget, neheztelést és dühöt szülhet. Persze jogosan, ugyanakkor ne feledd: te adtad meg az engedélyt másoknak, hogy így viselkedjenek veled. Mégpedig azzal, hogy hallgattál, amikor szólnod kellett volna. Azzal, hogy nem jelölted ki a határaidat, nem mondtál nemet, nem intetted őket tiszteletre.

Saját magadat hoztad ebbe a helyzetbe. Kérlek, ezt ne tagadd le. A változás első lépése, hogy elkezded vállalni a felelősséget.

Mostantól pedig ne hagyd tovább, hogy bármit megtegyenek veled. Ne hagyd, hogy irányítsanak. Ne hagyd, hogy mérgezzenek. Ne hagyd, hogy elmismásolják a szükségleteidet. Ne hagyd, hogy elvegyék az erődet.

Nem szabad feladnod önmagadat senkiért, különben képtelen leszel igazán kapcsolódni másokhoz és az élethez. Ha eltorzítod az igazi lényedet, hogyan tudnál kiteljesedni ebben az életben.

A valódiság a kulcs a boldogsághoz. Ezt sose feledd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *