LOADING

Type to search

Élem Inspiráció

Ismered a Szüzeket? Most mindent megtudhatsz róluk…

Share

A Szüzek okosak, korrektek és hihetetlenül nagy elemzők.  Ők az állatöv perfekcionistájái, akik mindig a kiválóságra törekednek. Ez azt jelentheti, hogy különösen kemények önmagukkal szemben, amikor úgy érzik, hogy a legjobb tudásuk nem elég jó. Proaktívan közelítik meg az életet, és akkor érzik magukat a legkényelmesebben, ha övék az irányítás. Ismerős?

A legjobb tulajdonságaik közé tartozik a precizitás, az intelligencia és a megbízhatóság. Ami a gyengeségeket illeti… gyakran kritikusak, túlzottan óvatosak és bizony néha még azt is rájuk fogják, hogy hidegek, mint a jég.

A Szűz egy föld jegy, amely logikával és gyakorlatiassággal társul, és a hatékony és jól szervezett strukturált rutint részesíti előnyben. Éppen ezért a  szüzek örökkévaló törekvése, hogy rendet teremtsenek az őket körülvevő világ káoszában.

Karrier és pénz

A Szűz mindig módszeres a munkahelyén, és ragyogó a magas szintű szervezést igénylő munkákban. Jeleskedik minden olyan szakmában, ahol megbízható karrier létra van, és rengeteg előléptetési lehetőség. Lelkiismeretes dolgozó, aki komolyan veszi a felelősséget.Ellenben utálja a zavaró tényezőket, de ha megfelelő környezetben lehet, ahol kellőképpen koncentrálhat, akkor tökéleteset alkot. A szüzeket gyakran vonzzák a tudományos, szolgáltatásorientált munkák vagy az aprólékos figyelmet igénylő feladatok.Az emberiség segítése iránti vágynak és a részletekre való odafigyelésnek köszönhetően a megfelelő pálya lehet számukra az orvostudomány, a grafikai tervezés, az újságírás, az adminisztráció és az egészségügyben végzett munka.

Egy Szűz érett és gyakorlatias az élet minden területén, különösen, ha a pénzkezelésről van szó. Alaptermészetéhez tartozik, hogy óvatosan bánik a pénzügyekkel, ügyesen spórol, és képes minden eshetőségre felkészülni. Időnként hajlamos egy kicsit hajlamos a kérkedésre. Ám igazán büszke lehet magára amiatt, hogy mindig megtalálja az olcsó megoldásokat a problémákra. Elképzelhető, hogy mások túlságosan takarékosnak vagy ami még rosszabb, akár fukarnak nevezik, pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy minden forintot megbecsül.

Szerelem, párkapcsolat

A Szüzek inkább a fejüket részesítik előnyben a szívük helyett, még akkor is, ha romantikáról van szó, és szívesebben szánják az idejüket a kapcsolatépítésre, mint szerelemre. De a kedves szív és éles elme képes meggyújtani a tüzet: a hálószobában egy  szenzációs szerető. Hosszú távú elkötelezettségre törekszik, és alaposan megfontolja, hogy kit enged be a szent terébe. A szeretetet szintén megfontolt cselekedetekkel és félénk, de annál hatékonyabb flörtöléssel fejezi ki. A legnagyobb problémát az jelenti, amikor kételkedik az értékében, és úrrá lesz rajta a bizonytalanság. Megesik, hogy a szenvedély lázában testi hibái miatt aggódik, ami megakadályozhatja, hogy elérje a csúcspontot. De ha ellazult és magabiztos, az garantáltan kihozza belőle a szexistennőt.

 

Legjobb párosítás

A Bika és a Bak magával ragadja, mivel ők is földi jegyekhez tartoznak. A Halak is remekül passzolnak hozzá, mivel kedves és érzékeny természetük harmonikus kapcsolatot tud velük teremteni. A Nyilasok ellenben neurotikusnak és borderline személyiségnek találják a Szűz jól szervezett életét. A Szűz Szűzzel való párosítása rengeteg ígéretes lehetőséget rejt magában. Remekül megértik egymást, jól kommunikálnak, és osztoznak a tökéletesség iránti vágyban. Azonban ügyelniük kell arra, hogy ne legyetek túl kritikusak egymással szemben.

Család és barátság

A szüzek elkötelezettek családtagjaik iránt, és különösen figyelnek a gyerekekre, idősekre és a betegekre. Családja felelősségteljesnek, segítőkésznek és gondoskodónak látja. A rokonok tudják, hogy számíthatnak rá. Azonban túlságosan ítélkezőnek is találhatják, amikor felajánlja véleményét. A Szűzek legjobban úgy írhatók le, mint a ragasztó, amely összetartja egy családot.

A barátok az ész emberének látják, akihez bármikor fordulhatnak, hogy megoldja a problémás helyzeteket. Időnként túl finnyásnak tűnnek, és árnyékot vethet rájuk, amikor szóvá tesznek egy-egy hibát. Barátságaik akár életfogytig tartanak, és szeretik maguk köré gyűjteni a számukra fontos embereket, akikkel igazán meghitt a kapcsolatuk. Mindazonáltal egy Szűz soha nem veti bele magát gyorsan egy új kapcsolatba sem.

Egészség

A Szűzek emésztőrendszere kissé nyűgős és hajlamosak lehetnek az emésztési zavarokra és a puffadásra. Gyakran rögeszmés aggodalom kínozza őket és sokszor túlerőltetik magukat, ami elkerülhetetlenül szorongásos zavarokhoz vezet. Az egészséges, kiegyensúlyozott életmódhoz elengedhetetlen a pihenés elsajátítása és a lelki feszültség enyhítésére szolgáló eszközök igénybevétele. És mivel a Szüzek rendkívül egészségtudatosak, megtalálni ezeket nem is olyan nehéz számukra. Egészségtudatos hozzáállásuknak köszönhetően tudják, hogyan táplálják a szervezetüket. A rostokban gazdag étrend, beleértve a zöld leveles zöldségeket, a quinoát, a zabot és a dióféléket, hasznos a szervezetüknek, valamint segíti az idegrendszert és a belek alsó részét. Mivel nagyon érzékenyek a méreganyagokra és adalékanyagokra, jobb, ha kerülik a túlzottan feldolgozott élelmiszereket.

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *