LOADING

Type to search

Főoldal Mozizom

II. Erzsébet Hollywoodban – 7 film vagy sorozat, amelyben “megjelent” a királynő

Share

70 év uralkodás után, 2022.09.08-án, 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet brit királynő.

Az angol királyi családról számos dokumentumfilm, könyv, sorozat született, legkedveltebb tagja talán Diana hercegnő volt, ám a legismertebb kétségkívül az anyakirálynő, II. Erzsébet. Nem csoda hát, hogy sok nagy színésznő vállalta boldogan, hogy egy-egy moziban megszemélyesítse őt – el is hoztunk nektek 7 ilyen filmet, ha szeretnétek egy kicsit többet megtudni róla és a híres uralkodói családról!

Helen Mirren – A királynő

Az egyik legnagyobb színésznő 2006-ban játszotta el ezt a szerepet, akkora sikerrel, hogy az “igazi” királynő elismerésül meghívta őt a Buckingham Palotába vacsorázni.

Claire Foy – A korona

A Netflixes sorozat vele indult. És mi tagadás … nagyon jól sikerült a sorozat debütálása.

Olivia Colman – A korona

A Netflix sorozatának hála a fiatalabb generáció is bepillantást nyerhetett a királyi dinasztia életébe – nagyon fontos volt hát, hogy a királynő fiatal éveit bemutató színésznőt is jól válasszák meg. Colmannek Golden Globe és Emmy díjat hozott a szerep.

Imelda Staunton – A korona

“Dolores Umbridge” az utolsó két évadban alakítja majd a királynőt, aki lényegében a kortárs uralkodót jeleníti meg  a nézők számára.

A Simpson család

Természetesen a híres-hírhedt rajzfilm is meganimálta II. Erzsébetet, 27 éves fennállása óta többször is.

Sarah Gadon – Hercegnők éjszakája

Kedves, romantikus történet, amelyben Erzsébet és Margit hercegnő távol a palotától, egy spontán ünneplésen vesznek részt a békekötés alkalmából.

Freya Wilson – A király beszéde

Ritka, hogy egy filmben a királynő igazából csak mellékszereplő legyen, pedig itt csupán néhányszor látjuk feltűnni kislányként, hisz a történet az édesapjáról szól.

forrás:

Tags:
Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *