LOADING

Type to search

Élem Főoldal

Őszi “immunturbó”, avagy van néhány ötletünk, hogy betegség nélküli legyen ez a szezon

Share

Az egészséget észre sem vesszük, ha van. Ha viszont megrendül, vagy komolyan betegek leszünk, bizony kapkodunk. Pedig megelőzéssel is rengeteg mindent elérhetünk! Az ősz nem csak a szépséges levelek és nyugodt természet időszaka, hanem a megfázásoké is. Idén, próbálj ki, valami mást. Előzd meg a betegséghullámot…

Dr. Takács-Tóth Diána oszt meg veletek hasznos élettani tanácsokat, némi alternatív megoldással fűszerezve.

Hat alappillérre érdemes odafigyelni:

1. Törekedni kell az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozásra. „Ételed, az életed.” Sok idénygyümölcsöt és zöldségféléket, halakat érdemes fogyasztani. Vitamin és étrendkiegészítők szedése változatos táplálkozás mellett csak megfázásos időszakban,immunerősítés céljából indokolt.

2. Az optimális folyadékfogyasztás a másik fontos alappillér. Ez biztosan már a könyöködön jön ki, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni. annyira nagy jelentőséggel bír. Túlnyomó részt víz legyen. Legyen meg a napi 2 liter! A kávét ne számold bele, az vízhajtó hatású, minden kávé plusz egy pohár vízzel jár.

3. Aludni eleget! A fáradt ember fogékonyabb a betegségekre, ezt is érdemes szem előtt tartani.

4. Mozogni is kell. Ha nem is törekszel élsportolói babérokra, legalább a napi sétát érdemes beiktatni.

5. A stresszmentes életmód lenne a következő fontos gondolat. Igen, ezt napjainkban szinte lehetetlen kivitelezni, mégis törekednünk kell rá. Mindannyiunk számára fontos a kiegyensúlyozott légkör. Legintenzívebben a gyerekek reagálnak rá: Nyugtalanabbak, szófogadatlanok, látszólag indokolatlan dühkitöréstől szenvedhetnek, fáradékonysággal küzdhetnek. A gyerekek a szülők nyugtalanságát is hihetelen rövid időn belül megérzik, átveszik, ami a kicsik viselkedésében nyilvánulhat meg. Látszólag minden rendben anyukánál/apukánál, de a munkahelyi stresszt, a szülők közti feszültséget nehéz eltitkolni a gyermek elől. Mondhatni lehetetlen. Ezért tartom kiemelt jelentőségűnek a stresszoldást, a kiegyensúlyozott légkör megteremtését.

Az aromaterápia, a természetes illóolajok csodás lehetőségeket hordoznak magunkban. Elég csak az orvosi levendula illóolajat említeni, aminek stresszoldó hatását kutatási eredményekkel támasztják alá. De az évezredes népi tapasztalások előtt is fejet hajtok, és bámulatos eredményességgel alkalmazzuk a kiegyensúlyozott lelki állapot és légkör elérésére.

Érdemes lefekvés előtt a hálószobában párologtatni az ÁLOMHOZÓ illóolaj keveréket (már 3 hónapos kortól), amely olyan miliőt teremt, amiben könnyedén elengeded a hétköznapok zakatolását az elmédből, elcsendesedsz a békés álom ígéretével. Illata lenyugtatja a gondolatokat, harmóniát teremt.

Napközben is érhet lelki krízis, ezért tartsd magadnál a VIGASZTALÓ REMÉNY roll-on keveréket, amit a   világjárvány megjelenése inspirált. lllata levisz a mélybe, oldja a gócokat és segít megpillantani a fényt a kilátástalan helyzetből. Éppen úgy, ahogyan a sötét ásványgolyócskán (tigrisszem roll-on) is felvillan itt-ott a sárgás „fény”, mintegy utolsó fűszálként, reményt adó fénycsóvaként a sötétnek tűnő helyzetben. Illata púderes-virágosleheletnyi fás józansággal. A különleges damaszkuszi rózsa, tömjén, amyris, ylang-ylang emeli az exkluzív lélekparfümök sorába a különleges megjelenésével fűszerezve. Hozzászokástól  nem kell tartani, az illóolajok hozzászokás nélkül támogatják a szervezetedet.

6. Az immunrendszer támogatásával tovább fokozható az egészség stabilitása. Az illóolajokat
nem nevezzük immunerősítőnek, mert nem a szervezet helyett végzi el a „munkát”, hanem immunmoduláns tulajdonsággal bírnak. Vagyis stimulálják, felébresztik, fokozott működésre ösztönzik a szervezet védekező mechanizmusát. Erre csak a gyógynövények és az azokból kivont illóolajok alkalmasak a vitaminokon kívül, ezért is szentelünk ennek a kérdéskörnek ilyen hangsúlyos figyelmet. A természetes illóolaj akár több száz biokémiai komponensből tevődik össze, ebben rejlik az
utánozhatatlan tulajdonságuk.

Hallottál már a szinergiáról?

Ha a természetes illóoajokat egymással összekeverjük, megtöbbszöröződik a hatás, aminek külön nevet is adott a tudomány: szinergiában vannak egymással. Ezért szeretjük keverékben alkalmazni az illóolajokat. A legkedveltebb immunerősítő illóolajok: teafa illóolaj, pálmarózsa illóolaj, madagaszkári kámforfa illóolaj az immunerősítés nagymestere.

Keverékükből született az immunrendszert stimuláló szinergia: találón a TÖLTÖGETŐ illóolaj keverék nevet
kapta. Esténként párologtatóba csepegtess 5-6 cseppet belőle a gyermeked szobájában is!


Az illóolajok nem ígérnek örök létet, de tapasztalatok szerint a betegségek gyorsabb lefolyásúak és ritkábbak lesznek azoknál a felhasználóknál, akik minőségi, valóban természetes illóolajokkal trenírozzák szervezetüket és építették be a mindennapjaikba.

www.diadeur.hu

Németh Kinga

Szépségblogger, krémmániás, sminkimádó, könyvmoly, táska - és cipőgyűjtő. Emellett kezdő háziasszony, a spórolás mestere és harcedzett vendéglátós, mindez pedig egy komoly, megfontolt személyiség mögött lakik, aki mindig keresi a jobbat és a fejlődés lehetőségét. Blogja: http://trukkosenszepano.blogspot.hu/

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *