LOADING

Type to search

Uncategorized

18 dolog, amitől már tényleg ideje lenne búcsút venned …

Share

Időnként nem árt ránéznünk az életünkre, és selejtezni. Nem csak régi kacatoktól érdemes megválni, hanem néhány olyan gátló tényezőtől is, ami csak hátráltat az életben…

1.

Létjogosultságukat vesztett barátságok. Nyugodt szívvel engedd el azokat, akiknek a társaságában már inkább kellemetlenül érzed magad, ha semmilyen értéket nem képviselnek az életedben.

2.

Egyedüllét-űző társaságok. Csak azért ne járj társaságba, hogy ne kelljen egyedül lenned! Jobb, ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik pótolhatatlanok a számodra, még akkor is, ha esetleg ritkábban érnek rá.

3.

Egyéjszakás kalandok, és persze az azokat követő reggeli ürességérzet. Nem játékszer vagy, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyivel többet érsz a testednél! Megérdemled, hogy megbecsüljenek, és te is megbecsüld magad.

4.

Mérgező kapcsolatok, amelyek kiszívják az összes energiádat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy a naptárat találkozókkal töltsük fel olyan személyekkel, akiknek a társaságában tulajdonképpen egy jó nagy senkinek érezzük magunkat.

5.

„Majdnem” kapcsolatok. Százszor többet érsz, mint a “talán” vagy  „maaajd, ha itt lesz az ideje.” Nem érhetsz rá örökké arra, hogy a talánok megvalósulására vársz, mert az élet elsuhan melletted.

6.

Szerelem – félgőzzel. Semmi értelme “félig” szeretni, nem beleadni mindent, ráadásul időpazarlás is. Olyan dolog, amit se adni, se kapni nem nyújt különösebb örömet.

7.

Komfortzóna. Ahhoz, hogy valóban éljünk, és megtapasztaljuk, amit a világ nyújt számunkra, neki kell vágnunk annak a színes nagyvárosnak, meg kell vásároljuk azt a jegyet, el kell vállaljuk azt a munkát, mert ha csak ülünk a babérjainkon, és a tapétát bámuljuk, nem gazdagodunk semmilyen élménnyel.

8.

Kizárólag nosztalgián alapuló barátságok, amelyeket már csak a “régi szép idők” éltetnek. Biztosan vannak szép emlékeitek, és olykor-olykor jól is esik ezeken nevetni, de ha már végképp sincs közös témátok, érdemes új barátok után is nézned, akikkel jobban megérteted magad.

9.

Munkahely, ami miatt nem akarsz reggelente felkelni. Az élet túl rövid ahhoz, hogy a hét öt napját szívből gyűlöld, amin még a reggeli kávé is csak ideig-óráig segít.

10.

Olyan kapcsolat, amelyben nem érzed szeretve magad. Mindannyian megérdemlünk valakit, akinek a hatására elkezdünk hinni magunkban, és aki észrevétlenül megtanít szeretni magunkat.

11.

Féltékenykedés. Inkább örülj mások sikerének, sokkal több jó energiát hoz ez a döntés…

12.

Főiskolás barátságok, amelyek közül mára sok értelmüket vesztette. Ha fáj is, hogy eltávolodtatok, lassan belátod, hogy a hétvégi iszogatás idővel kevés lesz…

13.

Önsanyargatás. Ha nincs olyan étel, amiben örömödet leled, valamit nagyon nem jól csinálsz.

14.

Ítélkezés mások felett. Mindenkinek megvan a saját életútja, amire nem feltétlenül van rálátásod.

15.

Munka, ami csak lehúz, és nem felemel, pedig a lelked is kidolgozod.

16.

Szex, ami nem szereteten alapszik, és amit ráadásul nem is élvezel.

17.

A sok „mi van, ha” kérdés a fejedben anélkül, hogy mennél az álmaid után.

18.

Negatív gondolkodás. Mert abból aztán nem származik soha semmi jó.

Tudjuk, hogy nem lehet egyik napról a másikra “mindent” megváltoztatni, de néhány dologgal elkezdheted a változást. Akár ma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *